Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Hükümeti Yıl Sonuna Kadar ICO’ları Düzenleyebilir

İki Fransız hükümet organı olan Ülke Hazinesi ve AMF’nin (Autorité des marchés financiers) Fransa’da ICO’ları düzenlemeye yönelik hükümler içeren bir tasarıyı gündeme getirdikleri bildirildi.

“The Pact Act” yani İşlem Antlaşması (İş Geliştirme ve Dönüşüm için Eylem Planı) olarak bilinen anlaşma, kripto para satışları için bir dizi hükümler ortaya koymaktadır. AMF’nin hukuk işleri direktörü Anne Maréchal bu konu hakkında şu sözleri söyledi:

” Dünyada ICO’lar üzerinde geçici bir düzenleme yapabilecek ilk biz olacağız. Fransa’ya en güzel projeleri çekmeliyiz. ” dedi.

Haziran ayında Bakanlar Kuruluna sunulması beklenen anlaşma, Eylül ayında Fransız Parlementosu’ndan önce çıkacak. Milletvekilleri, tasarının yıl sonuna kadar yasaya dahil olacağını umut ediyorlar.

” İşlem Antlaşması (The Pact Act) , AMF’nin (Autorité des marchés financiers) ICO’lardan sorumlu olduğunu söyleyecek. “

Genel Hazine Müdür Yardımcısı Sébastien Raspiller:

” Kanun uyarınca halihazırda hazırlandığı şekliyle, ICO sahipleri, yasal bir güvenilirlik sağlayacak olan resmi bir damga almak için AMF’ye başvurabilirler. “

Oluşturulan bu resmi damga, kişi veya kurumlara bir teşvik sağlarken damganın tedariği için ise herhangi bir şart aranmıyor. Maréchal’in konu hakkındaki sözleri ise şu şekilde:

” Bizi görmeye gelen ciddi insanlar kendilerini sahtekarlıklardan uzak tutmak istiyorlar. Onları iyi uygulamaları benimsemeye teşvik ediyoruz. “

Maréchal ayrıca oluşturulan projelerin garantisini veremeyeceklerini söylerken şu cümleleri kullandı:

” Yine de AMF bir projenin sağlamlığını ve hatta blok zincirindeki kodun sağlamlığını garanti edemez. “

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’nın blok zinciri endüstrisinin Avrupa merkez üssü haline gelmesini istediği Mayıs ayı ortalarında manşetlerde yer almıştı.

” Bir yıl önce oldukça acemiydim, ama şu an tutkuluyum. Bu hale gelmem bir yıl aldı. Fransa’nın Avrupa’da ilk kez blokchain ve kripto para invasyonunu gerçekleştirmesi için vatandaşlarımızla pek çok ilerleme kaydettik. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment