Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock Bitcoin’in Sınırları Aşacağını Söyledi: Devasa Fonlar da Alım Yapacak!

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden BlackRock, spot Bitcoin ETF’lerine yeni yatırımcı gruplarının geleceğini düşünüyor.

BlackRock cephesinden spot Bitcoin ETF’lerine dair açıklama geldi. Konu hakkında açıklamada bulunan BlackRock’un dijital varlıklar başkanı Robert Mitchnick, son haftalarda yaşanan durgunluğu yakından takip ettiklerini fakat bunun fırtına öncesi sessizlik olabileceğini söyledi.

Önümüzdeki süreçte yeni ve farklı türden yatırımcıların spot Bitcoin ETF’lerine akın edebileceğine inanan Mitchnick, bu yatırımcı grubunun devlet varlık fonları, emeklilik fonları, sigortacılar ve aile ofislerini kapsayabileceğini öngördü.

Halihazırda bu gibi grupların Bitcoin’e yatırım yapmanın ve portföylerinde yer vermenin yollarını araştırdıklarını ve kendileriyle de iletişimde olduklarını vurguladı. Mitchnick açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

İster emeklilik fonları, bağış kurumları, devlet varlık fonları olsun ister sigortacılar, diğer varlık yöneticileri, aile ofisleri olsun; ilgilenen firmaların birçoğu sürekli olarak titizlikle  araştırma görüşmeleri yürütüyor ve biz de eğitim perspektifinde bir rol oynuyoruz.

Son haftalarda spot Bitcoin ETF’lerine yönelik ilgi giderek azaldı. 1 Mayıs günü spot Bitcoin ETF’leri, piyasaya sürüldükleri günden bu yana en büyük net çıkışa tanıklık etmişti. 11 ETF için toplam çıkış 563 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!