Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su Açıkladı: Kripto Paralarda Bir Sonraki Büyük Yeni Trend Bu!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock CEO’su Larry Fink, kripto para piyasasında tokenizasyonun bir sonraki büyük yeni trend olarak finansal piyasalara önemli katkılarda bulunabileceğini öne sürdü.

Larry Fink 15 Mart tarihinde hissedarlara yazdığı yıllık mektupta, kripto para ve blockchain sektörünün finansal piyasalar için bir yenilik getirerek verimliliği artırabileceğini ve maliyetleri düşürebileceğini öne sürdü.

CEO, hisse senetleri ve tahviller gibi varlık sınıflarının tokenizasyonunun küreselliği artıracağını ve değer zincirlerini kısaltacağını belirtti. Fink, tokenizasyon ile ilgili BlackRock’ın sunabileceği hizmetler üzerinde çalıştığını da açıklamalarına ekledi.

Fink, geçtiğimiz yıl iflas eden kripto para borsası FTX ile beraber kripto para piyasasının tanınırlığının arttığını ancak basın organlarının sürekli olarak Bitcoin’in (BTC) üzerinde durarak kripto para sektöründe devam etmekte olan gelişmelerin duyulmasını engellediğini belirtti.

CEO, Hindistan, Brezilya ve Afrika‘nın bazı bölgeleri gibi gelişmekte olan ekonomilerin ödeme maliyetlerini düşüren dijital ödeme yöntemleri alanında pek çok yeniliğe ve inovasyona imza attığına işaret etti. Öte yandan ABD’nin inovasyon konusunda geride kaldığının ve ödeme maliyetlerini çok daha yüksek noktalarda konumlandırdığının altını çizdi.

Fink bunlara ek olarak olgunlaşmaya devam eden kripto para sektörünü için hala risklerin arttığını ve düzenleyici netliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!