Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Beklenen Token Airdrop’unu Resmen Duyurdu: İşte Tarih ve Tüm Detaylar

Ethereum (ETH) katman-2 (L2) ölçeklendirme çözümü Arbitrum, kullanıcılar tarafından uzun süredir beklenen ARB token airdrop’una dair tüm detayları paylaştı.

Arbirtrum Vakfı tarafından yakın zamanda yapılan açıklamada, merakla beklenen ARB token airdrop’una dair detaylara yer verildi. Ekip tarafından paylaşılan verilerde, airdrop için hak kazanan kullanıcıların 6 Şubat tarihinde snapshot ile belirlendiği açıklanırken ARB token için toplam arzın 10 milyar olacağı vurgulandı.

ARB token için uzun süredir beklenen airdrop dağıtımı 23 Mart tarihinde gerçekleşecek ve toplam arzın %12,75‘i dağıtılacak. Bu miktarın %11,6‘sı kullanıcılara, %1,1‘lik kısmı merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO) ve Ethereum geliştiricilerinden oluşan Protocol Guild‘in kullanımına ayrılacak.

Kullanıcılara Arbitrum ağında birçok söz hakkı tanıyacak olan ARB, aynı zamanda topluluk token’ı olarak da işlev görecek ve kullanıcıların Arbitrum One ile Nova ağlarının yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacak.

Arbitrum geliştirici ekibi Offchain Labs, airdrop’u kimin alması gerektiğine ilişkin kriterleri belirlemek için kripto veri sağlayıcısı Nansen ile birlikte çalıştığını belirtirken gerçekten sistem için fayda sağlayan ve verimli kullanan katılımcıların ön plana çıkarıldığını vurguladı.

Arbitrum’un yaratıcısı ve Offchain Labs’in CEO’su Steven Goldfeder konuyla ilgili röportajında dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Airdrop’un ve token’ın amacı gerçekten de topluluk üyelerine yönetim gücü vermek ve zincirde aktif olan, katılan ve katılacak olan gerçek topluluk üyelerini belirlemeye çalışmaktır.

Öte yandan Offchain Labs,  geliştiricilerin Arbitrum üzerinde katman-3 ağları inşa etmeleri için bir yol olan Arbitrum Orbit‘i de piyasaya sürdü. Geliştiriciler, Arbitrum Orbit sayesinde Arbitrum kod tabanı özelinde kendi katman-3 projelerini başlatabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!