Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Ünlü Yatırımcı Bitcoin ve Bankacılık Krizine Dair Konuştu: Elon Musk’tan Destek

ABD’li ünlü yatırımcı ve Ark Invest CEO’su Cathie Wood, yakın zamanda yaşanan banka iflaslarının yatırımcıları Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) yönelttiği fikrini ortaya koyarken  Elon Musk’tan da destek geldi.

Cathie Wood 15 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ABD bankacılık sisteminde yakın zamanda meydana gelen ve bölgesel bankaları tehdit altında bırakan sistemik şokun Bitcoin ve Ethereum üzerinde herhangi bir negatif etkisi olmadığını öne sürdü. Wood’un regülatörlerin dijital ve geleneksel finans piyasasına karşı davranış farklılıklarını ve geleneksel finans piyasasındaki şeffaflık sorunlarını dile getirdiği görüşlerine Elon Musk da onaylar nitelikte yanıt verdi.

Yaşananların temel olarak ABD Merkez Bankası’nın (FED) gecikmeli müdahalesinden kaynaklandığını öne süren Wood, bankaların FED’i bir krizin yaklaştığına nasıl ikna edemediklerini anlamadığını da belirtti. İflasların, bankaların kripto paralara dair yatırım kararları ile ilgisinin olmadığını dile getiren Wood, birincil nedenin FED’in politikaları ikincil nedenin ise bankaların hatalı risk yönetimi olduğunun altını çizdi.

Wood, mevcut durumdan sorumlu tuttuğu regülatörlerin merkeziyetsiz ve birçok açıdan şeffaf kripto para sektörüne odaklanmak ve engellemeye çalışmak yerine çok daha opak ve merkezi olan geleneksel finans sektörüne dikkatini vermesi gerektiğini öne sürdü.

Wood ayrıca faiz oranlarının bir yıl içerisinde 19 kata yakın artış gösterdiği ve buna karşı yıldan yıla mevduatların düşüş yaşadığı bu kadar göz önündeyken mevcut durumun 1920’lerin sonunda gerçekleşen Büyük Buhran ile oldukça benzerlik gösterdiğini dile getirdi.

Öte yandan Elon Musk ise ünlü yatırımcının bu görüşlerini “Haha aynı 1929” şeklinde bir cevap ile onayladığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!