Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su, Bitcoin ETF’siyle İlgili Çıkan Yalan Haberi Yorumladı!

BlackRock CEO’su Larry Fink, geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’sinin onaylandığı yönünde çıkan yalan haber hakkında konuştu.

BlackRock CEO’su Fink’e göre Bitcoin fiyatının geçtiğimiz gün çıkan yalan haberin ardından hızlıca yükselmesi, insanların kripto paralara “bastırılmış bir ilgi gösterdiğine” işaret ediyor.

Fink, BlackRock olarak yaptıkları ETF başvurusuyla ilgili detay veremeyeceğini ancak “dünya genelindeki müşterilerinden, kriptoya ihtiyaç olduğuyla ilgili” yorumlar aldığını söyledi.

Cointelegraph, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun BlackRock tarafından yapılan ETF başvurusunu onayladığına dair bir paylaşım yaptıktan sonra Bitcoin fiyatı, neredeyse 30.000 dolara kadar yükseldi. Cointelegraph daha sonra hatalı olduğunu kabul ettiği paylaşımı kaldırdı.

Fox Business ile röportaj yapan Fink’e göre fiyattaki bu artışın sebepleri arasında “dedikodulardan öte” şeyler de var:

“İsrail’deki savaşla, global terör olaylarıyla ilgili sorunlara bakıldığında bence bugünkü ralli, insanların borsada güvenli bir yere kaçmak istemesiyle ilgili. İster altında, ister kriptoda olsun bence güvenli bir yer bulmak isteyen insanlar çoğalıyor. Ben kriptonun bu rolü oynayacağına inanıyorum.”

Dünkü yükselişin ardından fiyat bir miktar geri çekilse de CoinGecko’ya göre Bitcoin, 28.000 doların üstünden işlem görüyor. Fiyat son bir ay içerisinde %6’dan fazla yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!