Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su Fink Dijital Paralarda “Büyük Fırsatlar” Görüyor

Yatırım yönetim devi BlackRock’un CEO’su Larry Fink, dijitalleştirilmiş para birimlerinin “dünya genelindeki tüketiciler” için faydalı olacağına inanıyor.

Larry Fink, çarşamba günü CNBC’ye verdiği röportajda BlackRock olarak blockchain teknolojisini ve genel olarak “kripto konseptini” incelediklerini ve bunların gelecekte “büyük bir rol” oynayabileceğini açıkladı.

“Dijitalleştirilmiş bir para biriminin büyük bir rol oynayabileceğine, dünya genelindeki tüketicilere fayda sağlayabileceğine inanıyorum. Bunun bitcoin mi yoksa resmi bir dijital para mı — dijital dolar mı olacağını zaman gösterecek.”

Bugün üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan BlackRock, 4.82 milyar dolarlık beklentiyi aşarak toplamda 5 milyar doların üstünde gelir elde ettiğini duyurdu. 30 Eylül 2021 itibarıyla şirketin yönetimi altında toplamda 9.4 trilyon dolarlık varlık bulunuyor.

Uzun vadede olacakları da zaman gösterecek

Kripto ve blockchain ile bağlantılı olan ve dijitalleştirilen para birimlerinde “büyük fırsatlar” gördüğünü söyleyen Fink, bitcoin (BTC) fiyatının geleceğine dair kesin bir açıklama yapmayıp, “Fiyatın 80.000 dolara mı yoksa sıfıra mı gideceğini söyleyemem.” dedi.

Fink, bu noktadaki görüşlerinin, bitcoin’i “umursamadığını ve bitcoin almadığını” söyleyen JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ınkine benzerlik gösterdiğini belirtti. Dimon, bu açıklamalarına, “Ama bu, fiyatın gelecek beş yıl içinde 10’a katlanamayacağı anlamına gelmiyor.” yorumunu eklemişti.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock, bu yaz yapılan SEC bildirimlerine göre Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain olmak üzere iki madencilik şirketinden yaklaşık 400 milyon dolarlık paya sahip.

Şirket, ocak ayında yaptığı başka bir bildirimde kendi yönettiği iki fona nakit uzlaşılı bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin eklenebileceğini belirtmişti.

“Bunun sonu uzun vadede iyi olacak mı, olmayacak mı göreceğiz.” diyen Fink, yolun sonuna gelindiğinde bazılarının “büyük kazançlar” elde etmiş, bazılarının ise “büyük kayıplar” yaşamış olacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!