Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su: Kripto Paralar Meşru Olana Kadar Bitcoin ETF’si Düşünmüyoruz

Dünyanın en büyük varlık yönetim ve ETF firması BlackRock, yavaş yavaş kripto para birimlerine ısınmaya başlamıştı ki firmanın CEO’su olumsuz açıklamalarla gündeme girdi. CEO Larry Fink, BlackRock’ın kripto para piyasası ”meşru” bir hale gelene kadar bir Bitcoin ETF’si düşünmediğini açıkladı.

CNBC‘nin yaptığı habere göre, New York Times Dealbook isimli konferansa katılan Fink, kendisine ETF hakkında sorulan bir soru üzerine şu ifadeyi kullandı:

”Asla demezdim, meşru olduğunda evet.”

”Eninde sonunda bir hükümet tarafından desteklenmesi gerekecek. Ben hiçbir hükümetin paranın nereye gittiğini anlamadan buna izin vereceklerini sanmam.”

Sahtekarlık ve Dolandırıcılık Hakkında Endişeli

Fink, sektöre girme konusunda potansiyel sahtekarlıklardan, dolandırıcılıktan ve vergi kaçakçılığından endişe ettiğini, bunun temel nedeninin ise kripto para endüstrisinin merkeziyetsiz, anonim ve büyük oranda düzenlenmemiş olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Bu olay değişene kadar, yönetimi altında 6.4 trilyon dolarlık varlığı olan BlackRock CEO’su Fink, herhangi bir kripto para birimi ETF’si piyasaya sürmeyeceklerinin altını çizdi.

”Bir gün değer saklama aracı  olabilecek bir para birimi karşılığında elektronik alım satım yapabileceğimiz günler geleceğini tahmin ediyorum. Ama şu an için, yapmamanız gereken şeyler için böyle bir değer saklama aracına ihtiyacınız olmadığı taktirde, dünyanın böyle bir değer saklama aracına ihtiyacı yok.”

BlackRock ile kripto para birimleri ve sektörü arasındaki dedikodular ilk olarak 2018 yılının Temmuz ayında çıkmıştı. Ancak CEO Fink bu duyurulardan çok önce Bitcoin’in ”kara para aklamak için bir para” olduğunu belirterek haberlerde kendine yer edinmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment