Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırım Firması GrayScale’in 2018 Yılı Geliri, 330 Milyon Dolara Ulaştı ve Rekor Kırdı!

1 Kasım tarihinde yayımlanan üçüncü çeyrek yatırım raporuna göre, kripto para varlık yönetimi ve yatırımı firması olan Grayscale Investments Inc.’nin elde etiği gelir 2018 yılında 330 milyon dolara ulaştı ve kendi sektöründe adeta rekor kırdı. Piyasanın 2018 yılının başından beri çok sert bir ayı piyasası etkisinde olduğu düşünülürse, bu rakam ciddi anlamda umut verici ve kurumsal yatırımcı için de önemli.

Grayscale raporda geçtiğimiz üç ay içerisinde 81.1 milyon dolar topladığını ve  bunun şirketin 2018 yılı toplam kar oranını 330 milyon dolara çıkardığını vurgulamakta. Bu rakam 2017 yılının başından, aynı periyotun sonuna kadar %1.200 bir artış anlamına geliyor. Şirket geçtiğimiz sene aynı periyotta sadece 25.4 milyon dolar toplayabilmişti. Yatırım firması Grayscale sektöre giriş yaptığından beri hiçbir sene böyle bir kazanç elde etmemişti.

Grayscale cumulative inflows by investment product chart. Source: Grayscale

Üçüncü çeyrek raporuna bakıldığında, kurumsal yatırımcıların yaptığı katkının %70 oranında arttığı ancak yapılan yatırımların ikinci çeyreğe kıyasla dolar bazında aynı kaldığı görülmekte. Yani kurumsal yatırımcı artsa da, yatırılan miktar benzer kalmış. Bitcoin Yatırım Tröst ise yatırım konusunda %73 gibi bir orana ulaşırken, geri kalan %27’lik oran Grayscale’in diğer kripto para birimleri ile ilgili yatırımlarından kaynaklanmakta.

Grayscale raporun devamında üçüncü çeyrek içerisinde Bitcoin için bir sürü önemli yeni yatırım olmasına rağmen, yatırımcıların portföylerini diğer kripto para birimlerine de ayrıştırdığını ve bunların oranının %66 Bitcoin, %34 diğer kripto para birimleri olduğunu açıkladı. Bu yatırımcıların %64’ü ise ABD kökenli olurken, geri kalanları ya off-shore hesaplardan, ya da dünyanın diğer kısımlarından yatırım yapmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment