Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Aylık Kripto Para Derecelendirmesini Yayınladı! Bitcoin Düşüşte

Çin hükümeti ilk olarak Mayıs ayında başlattığı kripto para ve blockchain değerlendirme endeksinin en güncelini yayımladı.Bu derecelendirmeler, Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü (CCID) tarafından derleniyor ve blockchain ağlarını toplam üç kritere göre değerlendiriyor: teknoloji, uygulanabilirlik ve yenilik.

Çin, yeni yayınladığı değerlendirmesinde toplam 33 kripto para projesini mercek altına aldı ve bunları yine üç kritere göre değerlendirdi. Yeni derecelendirmeler içerisinde EOS ve Ethereum hala üst sıralarda yer alıyor.

Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü, geçtiğimiz pazartesi günü açıkladığı derecelendirmede EOS hala birinciliği korumakta ve onun ardından Ethereum, onun ardından ise Bitshares geliyor. Ağustos ayındaki derecelendirmede 10. sıradan 16. sıraya düşen Bitcoin, şimdi yine düşüş yaşamakta ve 3 sıra geriye, 19. sıraya yerleşmiş konumda. BCH ise en son güncellemede 31. iken, şimdi 28. sıraya yerleşti. NEM ise hala listenin en sonunda durmakta.

China Updates Crypto Ranking, Downgrades BTC Further

Yapılan bu derecelendirmeler temel olarak bağımsız ve küresel bir kripto para derecelendirme kuruluşunun olmamasından kaynaklanmakta. Yani en azından Çin hükümetinin konu hakkında yaptığı açıklama bun yönde.

EOS Çin’in Favorisi Durumunda

EOS geçtiğimiz aylar boyunca hep Çin’in favorisi konumunda kalmaya devam etti. Geçtiğimiz ayın derecelendirmesinde kriterler bazında puan kaybetmiş olmasına rağmen, hala en yakın rakibi ethereum ile arasında 14 baz puan gibi ciddi bir fark var. EOS’un diğer projelere kıyasla en baskın yönü ise teknoloji kriteri gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment