Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kik Mesajlaşma Uygulamasının Kripto Parası Kin Kullanan Uygulamalar, Google ve Apple Mağazalarında Kullanıma Sunuldu

Mobil mesajlaşma uygulaması devi Kik‘in kendi kripto para birimi Kin kullanan bir kaç mobil uygulama, hem Google hem de Apple sanal mağazalarında kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Basın saatine göre şimdiden 10 uygulama yerini aldı ve Google Play ve iOS mağazaları daha fazlasını onaylamaya başlayınca bu sayı daha da artacak. Önümüzdeki haftalarda toplamda 30’dan fazla Kin kripto para birimi kullanan uygulamanın mağazalardaki yerini alması bekleniyor.

Kin temel olarak Kanadalı mesajlaşma devi Kik şirketi tarafından kuruldu. Fonlama ile 98 milyon toplayan Kik, 2017 yılının en büyük ilk dijital para arzlarından birisi olmuştu. Bu yaz döneminde ise firma kullanıcıların Kin kullanabilecekleri ve kazanabilecekleri uygulama geliştirenlere ciddi ödüller vereceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında açıklanan bildiride, Kin Foundation, altı aylık bir süreç içerisinde bağımsız bir ”kin ekonomisi” üretip bunu sürdürebilmeyi hedefleyen Kin Developer Program için başvuruları kabul etmeye başladığını duyurmuştu. Program toplamda 3 milyon dolarlık sermaye ile 25 geliştiriciye kadar başvuru kabul edebilecek diye lanse edilse de, mevcut uygulamaların sayısı bir kaç hafta içerisinde 30’u aşacak gibi gözükmekte.

Kin Ekosistem bünyesinde çalışan ürün müdürü Ayelet Laub, konu hakkında şunları ifade etti:

”Bir uygulamada kin kazanıp bunu başka bir uygulamada harcayabileceğiniz bir Kin ekosistemi kurmaya çalışıyoruz.”

Şu an Google Play üzerinde bulabileceğiniz uygulamalar ve kullanım alanları sırasıyla şu şekilde: Reveald (arkadaşlık), Kinguist (dil öğrenimi), Nearby (networking), GoChallenge.me (sosyal hedefler), AddMe (iş ağı), Find (seyahat ağı), Vent ( psikolojik sağlık) ve Kinny (sosyal tavsiyeler). iOS üzerinde ise sırasıyla Blastchat (anlık mesajlaşma) ve Pause For (üretkenlik) uygulamaları bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment