Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su Tekrarladı: Kripto Para Sektörünü İnceliyorlar

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, kripto para sektörünü kapsamlı bir şekilde incelemeyi sürdürüyor.

Wall Street Journal tarafından aktarılan bilgilere göre BlackRock’un CEO’su Larry Fink, kripto para dünyasına yönelik yürüttükleri araştırma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Fink’in dünkü açıklamalarına göre BlackRock, USDC’yi geliştiren Circle ile geçtiğimiz yıldan beri birlikte çalışıyor ve Circle’ın rezervlerinin bir kısmı BlackRock tarafından yönetiliyor. BlackRock, zaman içinde Circle’ın rezervlerinin tamamını yönetiyor olmayı hedefliyor.

Salı günü yapılan açıklamaların ardından Circle’ın, aralarında BlackRock, Fidelity Management and Research, Marshall Wace LLP ve Fin Capital’ın yer aldığı bir grup yatırımcıdan toplamda 400 milyon dolar yatırım aldığı öğrenilmişti.

Yönetimi altında toplamda yaklaşık 9.6 trilyon dolarlık varlık bulunan BlackRock’un CEO’su; bir yandan kripto para dünyasındaki varlıkları, stablecoinleri, permissioned blockchainleri ve tokenization teknolojisini incelediklerini açıkladı.

Fink, geçen ay BlackRock hissedarlarına gönderdiği mektupta da bu konuyla ilgili araştırmalar yaptıklarını söylemiş, BlackRock olarak “müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına; dijital paraları, stablecoinleri ve bunların temelinde yatan teknolojileri” incelediklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!