Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock/Fink: Rusya-Ukrayna Savaşı, Dijital Para Teknolojisini İlerletebilir

BlackRock’un CEO’su Larry Fink, dijital para teknolojisinde Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak ilerleme kaydedilebileceğini düşünüyor.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisini yöneten Fink, hissedarlara gönderdiği mektupta Rusya-Ukrayna savaşının olası sonuçlarını değerlendirdi.

Fink, para birimlerine ne düzeyde bağımlı olunduğu konusunun ülke bazında yeniden değerlendirilebileceğini ve BlackRock olarak hem dijital para hem de stablecoin teknolojilerini incelediklerini söyledi.

BlackRock CEO’sunun açıklamaları, “İyi tasarlanmış, global bir dijital ödeme sistemi bir yandan kara para aklama ve yozlaşma riskini azaltırken bir yandan da uluslararası işlemleri iyileştirebilir.” şeklinde oldu.

30 yıldır devam eden globalleşme sürecinin Rusya-Ukrayna savaşıyla sona erdiğini söyleyen Fink, global sermaye piyasalarından faydalanmanın “bir hak değil, ayrıcalık olduğunu” belirtip, BlackRock olarak artık Rusya’dan menkul kıymet almadıklarını ekledi.

BlackRock’un Rusya merkezli olup da müşterileri adına tuttuğu varlıkların toplam değeri, savaş çıkmadan önce yaklaşık 18 milyar dolar düzeyindeydi. Şirket savaşın çıkmasıyla birlikte bu sayıyı 1 milyar doların altına kadar düşürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!