Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’ın 12.000 Bitcoin Aldığı Söylentileri Konuşuluyor: Doğru Mu?

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın 330 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) satın aldığına dair söylentiler dolanıyor.

Kripto haber platformu BitcoinLFG 18 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, BlackRock’ın 330,6 milyon dolar değerinde 12.200 BTC satın aldığına dair söylentiler bulunduğunu aktardı.

Kripto para piyasası, kısa süre içerisinde söylentileri bir tartışma konusuna çevirdi. Mevcut durumda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF’i (borsa yatırım fonu) için başvuruda bulunmuş olan BlackRock’ın bu alımı ETF’i için yapmış olabileceği öne sürüldü.

Öte yandan alımın hangi yolla yapıldığı da kullanıcılar arasında başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı kullanıcılar, alımların tezgah üstü piyasalar (OTC) aracılığıyla yapılmış olabileceğini dile getirdi. Buna karşılık BlackRock’ın devlet tarafından el koyulan SilkRoad Bitcoinlerinden ve FTX bünyesinde bulunan varlıklardan alım yapmayı amaçlıyor olabileceği de ileri sürülen iddialar arasında yer aldı.

Söylentilerin gerçek çıkması durumunda BlackRock tarafından kripto para piyasasına görülmemiş bir güven oyu verileceği belirtildi. Bu durumun Bitcoin üzerinde güçlü bir fiyat artışına neden olabileceği dile getirildi. Haziran ayı ortasında Bitcoin’in düşüş yönlü hareketini tersine çeviren hamle BlackRock gibi dev bir şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması olmuştu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,8 değer kazanan Bitcoin, yazım itibariyle 27.143 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!