Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’ın Bitcoin Dostu CEO’su Fink, Trump Kazanırsa Bakan Olabilir

Donald Trump, başkanlık seçimini kazanması halinde yepyeni bir yönetim kadrosu kuracak. Bu kadroda BlackRock CEO’su Larry Fink de yer alabilir.

İddialara göre Donald Trump, başkan seçilmesi halinde BlackRock CEO’su Larry Fink’i ya da JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ı hazine bakanı yapmayı düşünüyor.

Trump’ın daha önce Fink ile çalıştığı biliniyor. ABD’nin eski başkanı, “Larry benim için harika şeyler yaptı. Çok fazla paramı yönetti. Söylemek zorundayım, bana harika getiriler kazandırdı” dedi.

BlackRock CEO’su Fink, bu ay CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin ile ilgili olumlu açıklamalarda bulundu. Fink, “Bitcoin’in portföylerde bir yerinin olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki onu hepimizin takip ettiği varlık sınıflarından biri olacak göreceksiniz. Daha önce söylediğim gibi onu dijital altın olarak görüyorum” dedi.

BlackRock, 20 milyar dolardan fazla varlık ile günümüzde en büyük spot Bitcoin ETF’sini yönetiyor.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’e bu kadar sıcak bakmıyor. Dimon, geçmiş röportajlarında Bitcoin’i “dolandırıcılık” ve “saadet zinciri” olarak nitelendirdi.

Ancak Trump’ın yakın tarihli açıklamalarına göre Dimon, bu konudaki görüşlerini değiştirmiş olabilir. Trump, “Biliyorsunuz Jamie Dimon, çok negatifti ama bir anda tavrını biraz değiştirdi” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!