Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Block One ICO’su 4 Milyar Dolar Topladı

EOS’un geliştirici firması olan ve Ethereum ağının gelecekteki en büyük rakibi olması beklenen ağın sahibi olan firma Block One, bir yıl süren ICO’sunu noktalarken, bu süre zarfında şirketin yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırım topladığı belirtildi.

4 Milyar Dolarlık EOS Tokeni Satıldı

Cayman Adaları merkezli olan ve 31 yaşındaki Hong Kong’dan yetişmiş bir CEO Brendan Blumer’in liderlik ettiği şirket; tarihin en ciddi yatırımını toplayan ICO’su olma yolunda rakiplerini adeta ezip geçerken, şirket; TRON’un bu yıl başında topladığı 1.7 milyar dolarlık değeri neredeyse ikiye katladı. 26 Haziran 2017 tarihinde başlayan satışta yaklaşık 900 milyon EOS tokeni satılırken, ortalama değer ise 4 milyar dolar oldu.

Dünya genelinde ICO’lara ilişkin yapılan çeşitli düzenlemeler ve eleştrilere ek olarak son dönemde artık çeşitli yetkili kişilerin ICO’lara karşı yönelttiği artık suçlama boyutuna ulaşan ifadeler; bu organizasyonların para toplama yeteneğini ise etkilemiyor. Özellikle 2017 yılında çok ciddi bir yükseliş yaşayan piyasalarda 2018 itibari ile ise, son verilere göre toplanan total rakam 7.5 milyar dolar. Bu rakamın içinde 2017’de başlayan ve bu haberin konusu olan Block One’ın ICO’su ise yok. Şu aşamada yatırımcılar, Block One’ın bu parayı nasıl değerlendireceğini merak ediyor.

Şirket, bu topladığı para ile merkezi olmayan uygulamalar için bir platform yaratmayı amaçlarken, bunun için tarih ise önümüzdeki günler olarak verilmişti. Yazılımı açık kaynak kodlu olarak bırakacak ve yazılımcıların bu konuda işini kolaylaştırmayı amaçlayacak. Bu yönüyle aslında Ethereum’a da benzeyen oluşum; bu projeyi hayata geçirebilmek için ise daha şimdiden çok ciddi firmalarla iş birliği anlaşmaları imzaladı. EOSIO ekosistemini kurabilmek için aralarında Finlab AG’nin de bulunduğu birçok firmaya ciddi yatırım yapan Block ONe ekibi, ayrıca platform üzerinde hayata geçecek olan ICO’ları da çeşitli yatırımlar vasıtasıyla destekliyor.

Bunun için ayrılan toplam kaynağın ise 1 milyar dolar olduğu belirtilirken, kalan 3 milyar dolar ise şirketin tam olarak ne yapacağı henüz net değil. Block One web sitesinde şirketin 8 mühendisi işe almak için çalışmalar yaptığı belirtilirken, aynı zamanda son dönemde şirket hukuksal anlamda da çalışmalarına hız vermiş durumda. Block One, son olarak New York Bankası’na hizmet etmi olan Lee Scheinder’i baş hukuk danışmanı olarak işe alırken; ayrıca Avustralya’da Commonwealth Bank’da çalışan CFO Rob Jesuduason’u da işin başına getirdi.

EOS Asia’nın kurucusu olan Hong Kong vatandaşı Dafeng Guo ise konuyla ilgili açıklamalar yaptı. 30 yaşında ve Şangay’da yaşayan Guo, şu ifadeleri kullandı:

”Bana göre Block One ekibi bu projeyi halledebilecek teknik donanıma fazlasıyla sahip. Kesinlikle ben ve arkadaşlarım EOS’a inanıyoruz.”

Ciddi Güvenlik Açığı Saptandı

Haziran’ın ikinci günü olarak belirtilien yeni platform değişikliğinin tam arefesinde, EOS’un yeni ağında ciddi güvenlik açıkları saptandı. Bu haberlerin medyada yer alması, EOS’un fiyatını düşürürken, koinde yaklaşık yüzde 7’lik bir düşüş yaşandı. EOS, şu sıralarda ise 12.40 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment