Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Vatandaşlarının Üçte Biri, Kripto Paralara Yatırım Yapmak İstiyor

Alman vatandaşları arasında yapılan bir anket, Almanların yüzde 29’unun kripto paralara yatırım yapmaya hevesli olduğunu ortaya koydu. Alman bankası Postbank tarafından yürütülen kamu oyu araştırmasında, 3 bin 100 Alman vatandaşının görüşüne başvurulurken, anket tarihinin ise Şubat ile Mart ayları arasındaki süre olduğu belirtildi.

Kripto paralara neden ilgi duyuyorsunuz sorusuna, ankete katılan kadınlardan yüzde 60’ı ve yine ankete katılan erkeklerden yüzde 51’i, ”Uzun yıllardır var olan finansal sistemlerden bir kaçış sunması” cevabını verirken, diğer popüler cevaplar arasında da ciddi kar getireceği inancı yer aldı. Ankette yer alan erkeklerin yüzde 56’sı yüksek kar marjının önemli bir faktör olduğunu ifade ederken, aynı rakam kadınlar arasında ise yüzde 36’da kaldı.

Ankete katılan kişilerin üçte biri de, kripto para ticareti yaparken anonimliğin önemli bir olay olduğunu belirtirken, yaş konusunda ise kripto paraların en çok 18-34 yaş arası toplulukta popüler olduğu ortaya çıktı. Bu yaş grubundaki katılımcıların neredeyse yarısı –yüzde 46- kripto para yatırımı yapmak isterken; yine bu yaş grubunun yüzde 6’sının zaten kripto para yatırımı yaptığı da belirtildi. Yüzde 14’lük bir kesmin ise, yakın gelecekte yatırım yapmayı düşündüğü ortaya çıktı.

Postbank Dijital Departmanı başkanı Dr. Thomas Mengel, yaptığı açıklamada kripto paralarda yaşanan ciddi fiyat düşüşlerinin, bu ürünlerin popülaritesi üzerinde aynı etkiyi yapmadığını belirtirken; bu durumun önemli bir sebebinin; gençlerin bu konuda pek de bilinçli olmaması olduğunu ifade etti. Mengel, gençlerin yatırımın artılarını ve eksilerini fazla bilmediklerini belirtirken, şu uyarıları yaptı:

”Elbette kripto paraların tüm ihtişamı bir kenarda dursun ancak gençlerin yatırım yaparken her şeyi göz önüne almaları gerekir. Zaten şu an senet alarak yatırım yapmış olan birinin, ek olarak gidip kripto para yatırımı da yapmaması gerekir çünkü bu yüksek bir risk demektir.”

Birçok banka yetkilisi son dönemde insanları kripto para sektöründeki fiyat dengesizliklerine karşı uyarırken, son olarak geçtiğimiz ay konuşan Yves Merch, kripto paraları bir tehdit olarak gördüğünü açık açık ifade etmişti. Ayrıca Deutsche Bank genel başkanı Markus Mueller de, kripto paraların yüksek fiyat dengesizliklerini eleştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment