Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockBusterDAO ve BlockBuster Görüşmeleri Olumsuz Sonlandı

BlockBusterDAO, (yeni adıyla R3WIND) 29 Haziran tarihli blog gönderisinde BlockBuster satın almasında hissedarların direnişiyle karşılaştığını, şirketin merkeziyetsizliğe karşı duruş sergilediğini belirtti. BlockBusterDAO açıklamalarında, BlockBuster yöneticilerinin şirketi satmayı reddeditiğine yer verdi.

BlockBusterDAO adlı girişim grubu Aralık 2021 tarihinde BlockBuster’ı satın alarak bir DAO’ya (merkeziyetsiz otonom organizasyon) dönüştürmek istediğini duyurmuştu. Amaçlarının eski film kiralama şirketi olduğu belirtilen BlockBuster‘ı alıp DAO kontrolü altında web3’e uyarlanarak yeniden canlandırmak olduğunu belirten BlockBusterDAO, şimdilik bu hedef oldukça uzak olduklarını ifade etti.

29 Haziran tarihinde paylaştıkları blog gönderisinde R3WIND, BlockBuster’ın sahibi olan Dish Network‘un, şirketi satmayı reddettiğini belirtti. R3WIND reddedilme sebeplerinden ise şöyle bahsetti:

Dish, BlockBuster’ın bizimki gibi bir grubun kaldırabileceğinden çok daha değerli olduğuna inanıyorlardı. Ancak BlockBuster, iflasından bu yana oldukça değer kaybetti.

R3WIND gönderisinde, Dish Network’un BlockBuster’ı 2011 yılında 320 milyon dolara aldığını bu yüzden onu olduğundan daha değerli gördüklerini belirtti.

Açıklamalara göre satın alma görüşmeleri sırasında Dish yöneticileri, şirketin merkeziyetsizleşmesine sıcak bakmadıklarını söyledi. Ayrıca şirketin tamamını satmayı da açıkça reddediyorlardı. R3WIND Dish’e şirketin lisansını ortak bir LLC (Sınırlı Sorumlu Şirket) ye devretmeyi teklif ettiler. R3WIND yeni şirketin %65‘ine talip olarak hem finansman serbestisi yaratacak hem de zaman içerisinde şirkete hakim olabilecekti ancak Dish Network bu aşamadan sonra satmayı reddederek pazarlıkları sonlandırdı.

Şimdi ne olacak?

REWIND gönderisinin son bölümünde, kullanıcılarına yeni projelerini tanıttı: R3WIND.

R3WIND, sanatları ve işleri üzerinde kontrol talep eden yeni nesil küratörlere hitap eden bir video platformu. Her türlü küratör R3WIND üzerinde videolarını paylaşabilecek, başka platformlardan video çekebilecek, dijital veya fiziki koleksiyonlarını satabilecek. Kullanıcılar, platform üzerinde topluluklarının paylaş&kazan sistemiyle büyümesi için çalışabilecekler.

R3WIND bağımsız film yapımcıları ve içerik üreticileri için oyunun kurallarını değiştireceğini iddia etse de ekosistemlerinde isteyen herkesin yer bulabileceğini belirtti.

Topluluk, merkeziyetsizliğe giden ilk adımlarında platform ve kullanıcıları hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz web sitesine kaydolan herkese bir ‘Genesis NFT‘ vereceklerini belirtti.

Süreçle alakalı olarak blog yazısında:

Genesis NFT topluluğun eline geçer geçmez marka bilinci oluşturacak ve ürün geliştirmek için küratörlerle çalışmaya başlayacağız.

ifadesine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!