Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Analisti: Bitcoin, Ekonomik Krizleri Engelleyebilir

Önde gelen derecelendirme kurumlarından Weiss Ratings’in kripto para iştiraki Weiss Crypto Ratings‘in blockchain analistleri, FED’in sınırsız para basmasının bir kriz yaratacağını ancak bu krizin Bitcoin‘i etkilemeyeceğini düşünmekte.

Federal Rezerv geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ekonomiye ek 750 milyar dolarlık bir paket daha sağlayacağını ve likiditenin arttırılması İçin ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Bu durumun ve daha önce basılan sınırsız paraların ilerleyen aylarda küresel bir ekonomik krize yol açabileceği düşünülmekte.

Bitcoin Krizden Etkilenmiyor

1 Temmuz tarihinde Weiss Crypto analistleri Bruce NG ve Juan Villaverde tarafından yayınlanan gönderide de bu durumun Amerika’nın batmakta olan ekonomisini kurtaramayacağı, Koronavirüs yüzünden başlayan krizin sınırsız para basılması nedeniyle artarak süreceği belirtildi.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin tam olarak bu sebepten geleceğin ekonomisini oluşturacağını belirten analistler, merkez bankalarının ekonomiyi yerle bir etmekte olduğunu ve hiçbir şeyin onları durduramayacağını vurgulamaktalar.

Bitcoin’in sahip olduğu sınırlı arzın ve kendi kendini düzenleyen ağ yapısının böyle krizlere karşı ciddi anlamda etkili olabileceğini belirten uzmanlar, kripto paraların genel olarak bu gibi krizlerden etkilenmeyeceğini vurguladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment