Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Kripto Paralar Cennet de Olabilir Cehennem de

Bitcoin Peygamberi olarak da bilinen Bitcoin Cash destekçisi Roger Ver, kripto para sektörünün geleceğinin yatırımcılar için hem cehennem hem de cennet olabileceğini vurguladı. Roger Ver, yayınlanan podcast röportajında kripto paraların insanların özgürlüğü konusunda iki farklı uç noktaya sahip olabileceğini vurguladı.

Kripto Paralar Gizliliği Arttırabilir

ABD gibi ülkelerin vatandaşların gizliliğine savaş açtığını belirten Ver, bu takip manyaklığının eninde sonunda insanların kripto paralara kaçmasına neden olabileceğini düşünüyor. Kripto paraların böylesine kontrol çabası içine girilen günlerde bireylere kontrolü geri vereceğini ifade eden Ver, bu durumu “cennet” olarak tanımlamakta:

“Benim en büyük umudum bu yeni teknolojik sistemlerin insanların kendi hayatlarını kontrol etmesini ve kendi kaderleri konusunda daha fazla seçeneğe sahip olmalarını sağlamasıdır. İnsanlar kendi gizliliklerini ve bilgilerini kontrol edebilmeliler.

Ver, kripto para ve blockchain teknolojisinin böyle iyi bir yöne sahip olmasına karşın aynı zamanda kullanıma bağlı olarak cehennemi de yaşatabileceğini düşünüyor. Genel blockchain ağlarının çok fazla iz bıraktığını ve takip etmeyi kolaylaştırdığını ifade eden Ver, bu durumun çok tehlikeli olduğunu ve hükümetlerin bunun sayesinde takip mekanizmalarını geliştirebileceklerini vurgulamakta.

Gerçekten de Çin’in kendi merkez bankası dijital para birimini tam olarak bu amaçla piyasaya süreceği ve geliştirdiği iddia ediliyor. Henüz bu konuda net bir şey olmasa da devletlerin blockchain teknolojisinden bu şekilde faydalanmak isteyebilmesi mümkün gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment