Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Analiz Firması, 3.5 Milyon Dolar Topladı

Blockchain veri analizi firması Elementus, yaptığı açıklamada toplam 3.5 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını doğruladı.

Bu yatırım turunun lider firması ise Morgan Creek Capital oldu. Bu firmaya ek olarak Avon ve robot Ventures adlı yatırım firmaları da bu yatırım turuna katılan firmalar arasında yer aldı.

Bilindiği gibi firma, temel olarak hizmet verdiği firmalara yasa dışı kripto para işlemleri için danışmanlık veriyor ve bu işlemleri saptıyor.

Genel manada özel firmalara ek olarak kurumlara da destek verme amacını taşıyan Elementus’un yöneticisi Mike Kalomeni, şunları söyledi:

”Genel olarak geliştirdiğimiz algoritmalar ile artık kurum ve şirketlere hizmet veriyoruz. Yasa dışı olabilecek olan kripto para transferlerini saptıyoruz. Bu şekilde de yasal kurumların bu alanda güvenliğini sağlama almak istiyoruz.”

Son dönemde kripto para sektörünün bu alanında çok aktif bir süreç yönetildiğini de söylemek gerekiyor. Örneğin, bir başka Blockchain veri analizi firması Elliptic de, B serisi fonlama turunda tam 23 milyon dolarlık bir fon toplamayı başarmıştı.

Bu firmaların gelecekte regülayonlar için çok temel bir rol üstleneceği ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment