Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Facebook ile Ortaklık Yapmaya Sıcak

IBM Blockchain hizmetleri genel yöneticisi Jason Kelley, yaptığı açıklamada Facebook ile Libra için bir iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

CNBC’ye bir röportaj veren başarılı yönetici, Libra ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi:

”Biz Blockchain teknolojisini bir takım sporu olarak görüyoruz. Müşterilerimiz Facebook ile Libra konusunda çalışmak istiyor. Biz de bu konuda istekliyiz. Bu iki tarafı bir araya getirmek için neler yapabiliriz bir bakacağız.”

Kelley, Libra’nın temel olarak bir kripto para temeline sahip olmadığını da söyledi. Libra’nın bir kripto para olmaktan çok, hali hazırda aktif olan itibari para birimlerinin tokenize olacağı bir platform olarak gördüklerini ifade eden başarılı yönetici, Libra’nın devlet paralarının yerine geçme gibi bir isteğinin de olmadığını belirtti.

Öte yandan Libra’nın içinde yer alacak ürünler de belli oldu. Buna göre Libra’da yüzde 50 oranında dolar hakimiyeti olacak. Buna ek olarak Euro yüzde 18, Pound yüzde 14, Singapur doları yüzde 11 ve kalan yüzde 7’lik kısım Japon. Yeni’ne ayrılacak.

Bu sepette Çin’in resmi para birimi olan Yuan’ın yer almayacak olması da, yakın gelecekte ciddi bir şekilde tartışma konusu olacağa benziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment