Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Analiz Firması CipherTrace, 15 Milyon Dolar Topladı!

Blockchain analiz firması CipherTrace yeni yaptığı bir duyuru ile risk sermayesi firmalarından 15 milyon dolarlık yatırım topladığını açıkladı.

Aspect Ventures tarafından yönetilen ve Galaxy Digital, Neotribe Ventures ile WestWave Capital gibi fonların da eşlik ettiği fonlama süreci toplam 15 milyon doları civarında bir miktar ile kripto para piyasasının hala gelecek vaat ettiğini kanıtladı.

2015 yılında piyasaya sürülen Silikon Vadisi tabanlı firma, kara para aklamayı önleme karşıtı, blockchain analizi ve regülatörlerle uyum yanlısı bir blockchain istihbarat platformu kurmayı hedeflemekte. Şirket konu hakkında yaptığı açıklamada kendi ürününün hükümet, regülatörler, kolluk kuvvetleri ve suçla savaşmak, dolandırıcılığı azaltmak isteyen firmalar veya denetmenler tarafından kullanılabileceğini düşündüğünü aktardı.

CipherTrace CEO’su David Jevans konu hakkında yaptığı açıklamada ”kripto paraların ve blockchain ağlarının güvenli, denetlenen ve küresel çapta büyümek için gözetlenen bir yapıya sahip olması gerektiği vizyonumuzu paylaşan üst düzey yatırımcılardan ciddi bir yatırım aldık” ifadesini paylaştı. CEO, yeni elde edilen yatırım ile birlikte CipherTrace’nin beklenen platformunu geliştirmeye devam edeceğini ve kadrosuna yeni yetenekler katacağını da paylaştı.

Şirket bunun yanı sıra Aspect Ventures fonunun ortaklarından birisi olan Mark Kraynak’ı da CipherTrace’nin yönetim kuruluna davet edecek. Blockchain analiz ve istihbarat endüstrisi son yılların büyüyen alanlarından birisi ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase 19 Şubat tarihinde başka bir analiz firması olan Neutrino‘yu satın aldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment