Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Analiz Şirketi Elliptic 60 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Blockchain analiz şirketi Elliptic; Evolution Equity Partners ve SoftBank Vision Fund 2 öncülüğünde 60 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Elliptic’in düzenlediği C Serisi yatırım turuna bu iki isme ek olarak AlbionVC, Digital Currency Group, Wells Fargo Strategic Capital, SBI Group, Octopus ventures, SignalFire ve Paladin Capital Group katılım gösterdi.

Geleneksel finans kurumları, fintech ve kripto para şirketleri ve devlet kurumları ile çalışan Elliptic, aldığı yatırımı özellikle ABD’deki çalışan kadrosunu büyütmek için kullanacak.

2013 yılında kurulan Londra merkezli şirketin kripto para işlemleri için geliştirdiği ürünler, mali suçlarla mücadelede ve yasal uyumluluk çalışmalarında kullanılıyor.

Evolution Equity Partners’ın kurucusu Richard Seewald, Elliptic’in bu yatırımı dünya genelinde daha fazla finans kurumu ve regülasyon otoritesi ile çalışmak için kullanabileceğini belirtti.

New York, Singapur ve Tokyo’da da ofisleri bulunan Elliptic, 2016 yılında 5 milyon dolarlık A Serisi; 2019 yılında 23 milyon dolarlık B Serisi yatırımı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!