Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Ted Cruz, Bitcoin Madencilerini Enerji Zengini Teksas’a Çağırıyor

Teksaslı Senatör Ted Cruz’a göre bitcoin madencileri, Teksas’ın enerji kaynaklarını fırsata çevirebilir.

Teksas Blockchain Zirvesi’nde konuşan Cumhuriyetçi Senatör, Permian havzasında yan ürün olarak üretilen doğalgazın israf edilmek yerine bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için kullanılabileceğini açıkladı.

Batı Teksas’ın Permian havzasındaki petrol şirketleri, petrol üretimi sırasında yan ürün olarak ortaya çıkan doğalgazı flaring olarak bilinen yöntem ile yakıyor. ABD Enerji Bilgi İdaresinin 2019 tarihli verilerine göre ülke genelinde atık olarak yakılan doğalgazların neredeyse yarısı Teksas’tan geliyor.

Dünya Bankası verilerine göre global çaptaki petrol üretim bölgelerinde yıllık olarak 140 milyar metreküp doğalgaz atık olarak yakılıyor ve bu, atmosfere 300 milyon ton CO2 salınmasına yol açıyor.

Senatör Ted Cruz, Teksas’taki atık doğalgazın “israf edilmek yerine” bitcoin üretmek için kullanılabileceğini ve bunun madencilik sektörü için “büyük bir fırsat” olduğunu söyledi. Petrol şirketlerince elde edilen doğalgaz, ucuz elektriğe dönüştürülerek veri merkezlerine aktarılabiliyor.

Teknoloji şirketi Lancium tarafından yayımlanan bir rapora göre veri merkezleri, rüzgar ve güneş enerjisine yönelmeyi teşvik edebilir ve karbon salınımını azaltabilir. Teksas, rüzgar enerjisi üretimi bakımından diğer tüm eyaletlerin önünde yer alıyor.

Bunun çevreye faydalı olmakla kalmayıp, Teksas’ın enerji altyapısını da iyileştirebileceği düşünülüyor. Senatör Cruz’a göre bitcoin üretmek için kullanılan enerji, doğal afet gibi acil durumlarda farklı alanlara yönlendirilebileceği için Teksas’taki şebekenin güçlenmesini ve daha dayanıklı hale gelmesi sağlanabilir.

ABD’deki toplam petrol üretiminin tek başına %40,4’ünü karşılayan Teksas’ta, bu kış dondurucu soğuklar sebebiyle büyük çaplı elektrik kesintileri yaşanmış, eyalette olağanüstü hal ilan edilmişti.

Teksas, kripto para madenciliği konusunda ABD’nin halihazırda önde gelen eyaletleri arasında yer alıyor. Kuzey Amerika’nın en büyük maden havuzu Foundry’nin verilerine göre ABD’deki toplam bitcoin üretim gücünün %19,9’u New York, %18,7’si Kentucky, %17,3’ü Georgia, %14’ü Teksas’tan geliyor.

Riot Blockchain gibi madenciler, Teksas’ta faaliyet göstermelerine rağmen Foundry’ye bağlı olmadıkları için Teksas’ın oranının aslında bundan daha yüksek olduğu varsayılıyor.


Görsel: Ted Cruz (Gage Skidmore, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!