Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain CEO’su: Bitcoin Birkaç Ay İçerisinde Yükselecek

Kripto para sektöründeki meşhur altyapı şirketlerinden olan Blockchain’in CEO’su yakın zamanda bir röportaj verdi ve piyasa hakkında çeşitli yorumlarda bulundu.

20 Temmuz’da Bloomberg’e konuşan Blockchain CEO’su Peter Smith, Bitcoin’in yakın zamanda yaşadığı artış hakkında konuştu. Kendisine Bitcoin’in 6,800$ ve 7,000$ gibi düzeyleri geçmesinin uzun vadeli bir artışın habercisi olup olmadığı sorulduğunda Smith şöyle cevap verdi:

“Geçtiğimiz yıllar boyunca çeşitli ani atışlar ve ani düşüşler yaşadık ve daha sonra piyasanın yavaş yavaş sağlamlaştığını gördük. Bence piyasa şu anda da sağlamlaşıyor ve önümüzdeki aylarda fiyat bazında olumlu gelişmeler yaşamamız gayet olası.”

Peter Smith’e göre kripto para piyasasında yaşanan çeşitli fiyat değişkenlikleri piyasanın aslında daha da sağlamlaşmasını sağlıyor. Smith piyasanın bu yüzden zaman geçtikçe daha istikrarlı ve dengeli bir hal alacağına inanıyor.

Kurumsal İlgi Artıyor

Blockchain’in CEO’su Peter Smith kripto para piyasasındaki yatırımcı profili hakkında ilginç yorumlarda bulundu ve bireysel yatırımcıların yavaş yavaş piyasadan çekildiğini söyledi. Smith’e göre kripto para piyasasıyla artık bireysel yatırımcılardan ziyade kurumsal yatırımcılar ilgilenmeye başladılar:

“Şu anda bireysel yatırımcılarla ağır ağır ilerleyen bir piyasa var ve piyasa tarih boyunca hep bireysel yatırımcılarla ilerledi. Ama kurumsal piyasalarda bir artış yaşandığını görmek mümkün.”

Smith’e göre kripto para sektöründe yapılan çeşitli çalışmalar kurumsal yatırımcıların piyasaya giriş yapmasını daha da kolaylaştıracak ve böylece piyasa daha hızlı büyüyebilecek.

Smith her ne kadar kurumsal yatırımcıların piyasaya ilgi duyduklarını düşünüyor olsa da bu tarzdaki yatırımcıların piyasaya olan etkilerini ancak birkaç ay içerisinde görebileceğimizi belirtiyor. Smith’e göre kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasındaki etkileri tam anlamıyla 2019 yılının ortalarında anlaşılacak:

“Finansal kurumlar kripto para piyasasına girdiklerinde genelde ilk olarak Bitcoin alıyorlar. Dolayısıyla önümüzdeki altı ay içerisinde diğer kripto paralardan ziyade Bitcoin’in yükselmesini bekliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment