Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Operasyonda 30 Gözaltı

zHürriyet’in haberine göre İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kripto para dolandırıcılarına yönelik 16 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği 30 kişi gözaltına alındı.

Polislerin 16 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyon sonucunda, suç örgütünün piramit yapı sistemi kurduğu ve sisteme dahil olanların yüksek kazanç vaadiyle kripto paralarını dolandırdığını belirledi. Sisteme kayıtlı olan 40 bin kişinin bulunduğu ve vatandaşların yaklaşık 1 milyon 200 bin TL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Yapılacak incelemeler ile bu miktarın artacağı da ortaya çıktı.

16 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Yapılan operasyon kapsamında örgütün kurduğu piramit yapının yöneticisi konumdaki Rus uyruklu Sergey Mavrodi ile birlikte ikisi yabancı uyruklu 30 kişi göz altına alındı.

Operasyon düzenlenen adreslerde 31 adet dizüstü bilgisayar, 42 adet cep telefonu, 8 adet tablet, 25 USB bellek, 12 adet sabit disk, 12 adet hafıza kartı, 49 adet sim kart, 8 CD, 12 adet sabit disk, 8 adet harici disk ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen 30 kişiden suç örgütü lider ve yönetici kadrolarından oluşan 7 kişi tutuklandı, 23 kişi hakkında ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment