Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Blockchain Konusunda Milli Eğitim Bakanı’nı Destekledi

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son zamanlarda Milli Eğitim Bakanı‘nın Blockchain‘i de içinde barındıran açıklamalarına destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, blockchainin bakanlıkta kullanımına yönelik değerlendirilebileceğini belirten açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamalar üzerine hem eğitim camiası hem de blockchain teknolojisi takipçileri heyecanlanmıştı.

Aynı günün akşam saatlerinde kabineye yeni getirilen yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da teknolojiye yönelik açıklamaları ile gündeme girmişti. Varank yaptığı açıklamada Blockchain‘den ve Büyük Veri‘den söz etmişti. Tüm bu açıklamalar Türkiye’de blockchain konusunda trenin kaçtığını düşünenlerin yüreklerine su serpti.

Yapılan açıklamalara bir destek de Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi. Demirtaş twitter profilinde paylaştığı bir tweet’te

“ME Bakanı sayın : Bilim ve İnovasyon diyor, Blockchain diyor, Önce Evrensel sonra Milli diyor. Yıllarca söylediklerimin güzel bir insan tarafından söylenmesine çok sevindim. Bunları uygulayabilmesini, yolunun açık olmasını diliyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum.”

şeklinde açıklamada bulundu.

Ekonomi başta olmak üzere teknoloji konularında da birçok açıklaması bulunan Demirtaş, dile getirdiği noktaların görevdeki bir bakan tarafından gündeme gelmesinden duyduğu memnuniyeti paylaşarak aslında açıklama sonrası Türk insanının hissettiklerine ortak oldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş kimdir?

Özgür Demirtaş Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün ardından, Boston College’da Finans alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak doktor ünvanını kazandı. 2003 yılında Yardımcı Doçent ünvanını alarak Baruch College, City University of New York’ta göreve başlayan ve 30’un üzerinde akademik yayını bulunan Özgür Demirtaş, 2007 yılında Doçent Doktor ünvanını aldı. Tüm ana bilim dalları ve tüm fakülteler arasında öğretim alanında en iyi öğretim üyesi seçilerek Üstün Öğretim Madalyası almaya hak kazanan Özgür Demirtaş, araştırma alanında da Eugene M. Lang ve Marie Curie Reintegration grantlarını almaya hak kazandı. Boston College, CUNY ve NYU-Stern School of Business’da dersler vermiş ve 2012 yılında Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. 2014 yılından itibaren de, Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmelliyet Merkezi’nin kurucu başkanı olarak çalışmalarını yürütüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment