Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıklama Yaptı: Blockchain Milli Eğitim Bakanlığı Sisteminde Mi Kullanılacak?

Yeni kurulan kabine sonrası adından en çok söz ettiren yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı açıklamalarda hem eğitim camiası için bir çok müjde verirken, hem de blockchain dünyasına da göz kırptı.

Selçuk yaptığı açıklamada Blockchain mantalitesinin Milli Eğitim Bakanlığı sisteminde nasıl kullanılacağı konusunda çalışmalarımız var diyerek verinin ve enformasyonun önemine değindi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Mebbis ve E-okul gibi sistemlerin yanı sıra, çok fazla veri ve veri tabanına dayalı sistem bulunmakta. Bunların bakanlık düzeyinde bir girişim tarafından blockchain tabanlı kullanılması, diğer bakanlıkların da bu sisteme geçiş yapıp Blockchain’in ülke çapında kullanım görmesi anlamına gelebilir.

Selçuk uzun süredir Eğitim camiasında görev yapan birisi olmanın yanı sıra, 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış, müfredat reformunu yürütmüştür. AB müzakerelerinde de eğitim ve bilim başlığı görüşülürken ülkemizi temsil etmiştir. Ziya Selçuk ek çok teknolojik gelişmelere verdiği önemle tanınan bir isim.

Bakalım çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanımız kendi okullarında ısrarla üzerinde durduğu Robotik vb. teknoloji odaklı dersleri Milli Eğitim müfredatına da ekleyebilecek mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment