Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Group, Dijital Varlıkların Ticareti İçin Yeni Bir Platform Oluşturuyor: “Huobi Cloud”

Huobi Group, şirketin mevcut platformu üzerinde kullanıcıların dijital varlıklarının ticaretini yapmasına olanak sağlayacak yeni bir platform olan Huobi Cloud platformunun lansmanını duyurdu.

Basın ile paylaşılan açıklamalara göre, Huobi Group içerisinde yer alan çok uluslu şirketlerden bir çoğu çoktan Huobi Cloud ile ortaklığa imza attı. Ortaya çıkartılacak yeni ürünün amacı tezgah üstü (over the counter – OTC) ve dijital ticaret gerçekleştirmeye yönelik olacak. Ortaklar aynı zamanda Huobi Global platformunun varlık yönetimi ve ticaret sistemi ile birlikte ayrıca sipariş entegrasyonu ve cüzdan sistemlerini kullanabilecekler. Huobi Grubu Başkanı Leon Li lansman için şöyle bir yorum yaptı:

“Blockchain teknolojilerinin önemli ve güçlü bir şekilde benimsenmesinin olduğu bir dönemde Huobi, uzmanlığını ve deneyimini tüm blockchain ekosistemi ile paylaşmayı düşünüyor.”

Açıklamalara göre Huobi Cloud, ticaret platformu, OTC, operasyonel ve ekosistemsel çözümler de dahil olmak üzere dört yaklaşıma sahip. Ticaret platform çözümleri, ticaret platformunun yayınlanması, tokenlar ile hizmetler, sıcak ve soğuk cüzdan ayrımı ve risk-tetik mekanizması vb. diğer hizmetleri desteklemektedir. OTC çözümlerinde ise ABD Doları (USD), Hong Kong Doları, Çin Yuanı gibi fiat para birimlerinin ve Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) gibi kripto para birimlerinin ticaretinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

2013 yılında kurulan Huobi şu anda Singapur, ABD, Japonya, Güney Kore ve Hong Kong ofisleri ile ticaret hacmi olarak dünyanın üçüncü büyük kripto para birimi ticaret platformudur. Haziran sonunda şirket, finansal hizmetler, nesnelerin interneti (internet of things – IoT) ve tedarik zinciri alanları üzerinde yoğunlaşırken Çin’in en büyük online satıcılarından JD Group’un bir yan kuruluşu olan JD Cloud ile blockchain teknolojili uygulamaları ve bulut teknolojilerini araştırmak ve geliştirmek üzere bir ortaklık kurmuştu.

Yine Haziran ayı içerisinde Huobi, halka açık yeni blockchaini Huobi Chain Project (HCP) lansmanını yapmıştı. HCP lansmanı ile birlikte şirket operasyonlarını merkeziyetiz bir hale getirmeyi hedeflemektedir. Huobi Group’a göre bu yeni platform, varlıkların ticareti, para toplama, menkul kıymetleştirme ve daha fazlası için oluşturulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment