Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Rihanna’yı Solladı

Kripto para endüstrisi artık günümüz kültürü üzerinde de büyük bir etkiye sahip. Finans sektörünün yanı sıra kendi başına önemli bir kültürel ve ekonomik güç olma yolunda ilerliyor.

Kripto İkonları Artık “40 Under 40” Listesinde

Dünyaca ünlü Fortune Dergisi‘nin yayınladığı 40 Under 40 listesi, iş dünyasındaki en etkili ve başarılı 40 yaş altı 40 kişinin yer aldığı bir listedir. Bu listede Kanadalı 24 yaşında bir yazılımcı da mevcut, dünyaca ünlü pop yıldızı Rihanna da mevcut. Son zamanlarda dünyada oldukça popüler hale gelen kripto paralar ile birlikte artık bu listede kripto para dünyasından bir takım isimler de yer almaya başladı.

2017 yılındaki listede Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve teniz yıldızı Serena Williams gibi isimler yer almıştı. Bu yıl yayınlanan listedeki en ünlü isimler arasında ise Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ve Instagram kurucusu ve CEO‘su Kevin Systrom gibi isimler yer alıyor. Böylesi büyük sosyal medya kurucularının, başarılı sporcuların, dünyaca ünlü pop yıldızlarının ve hatta bir cumhurbaşkanın yanında bu yılki listede kripto para dünyasından birkaç isim de yer alıyor.

40 Under 40 listesine giren ilk isim olan Coinbase kurucu ortağı Brian Armstrong, Rihanna‘nın hemen bir sıra önünde 20 numarada yer alıyor. Listedeki 22 ve 24 numaralı koltuklarda ise sırasıyla Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ve Robinhood kurucusu Vlad Tenev oturuyor.

Bu isimlerin listeye girmesiyle birlikte büyük bir heyecan yaşayan Boost VC kurucusu Adam Draper twitter üzerinden şunları söyledi:

“Bu harika bir olay! Brian Armstrong, Vitalik Buterin ve Vlad Tenev sırasıyla 20, 22 ve 24 olarak sıralanmış. 21. sırada ise Rihanna var. Kripto para sektörü en az Rihanna kadar büyük (Crypto is as big as #Riri). Artık yeni sloganımız bu olmalı.”

Coinbase Devasa Bir Büyüme Gösteriyor

Fred Ehrsam’ın yanı sıra henüz 35 yaşında olan Armstrong, kuruluş yılı olan 2012 yılından bu yana oldukça güçlü bir büyüme dönemiyle Coinbase’i yönetmiştir.

Platform şu anda 190 ülkede 13 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermeye devam etmektedir. 2017 yılında Coinbase, New York Finansal Hizmetler Departmanından BitLicense elde edebilen beş şirketten bir tanesi olmuştu. Armstrong’un 40 Under 40 listesine dahil olması, kripto para dünyasının internetin karanlık yüzünden küresel bir finansal gerçekliğe geçmesinde oldukça büyük bir rol oynayacak.

Kripto para dünyası büyümeye devam ettikçe geleneksel bir varlık sınıfı olarak daha fazla tanınır bir hale gelecektir. Barry Silber gibi endüstri uzmanları, bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin istikrar elde etmeye çok yakın olduğuna ve kaçınılmaz olarak küresel finansal sistemin sağlam bir parçası olarak kabul edileceğine inanıyorlar.

Aslında Rihanna hayranları yakın zamanda albümleri ve konser biletlerini doğrudan kripto para birimleri ile satın alabilirler. Eğer bu gerçekleşirse, kripto para sektörü en az Rihanna kadar büyük demek bile az olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment