Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Zelanda Merkezli Banka Blockchain’den Faydalanacak

Yeni Zelanda‘daki SBS Bank, müşterilerine daha kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

Yeni Zelanda merkezli bankalardan olan SBS Bank, müşterilerinin kripto paralara olan ilgisini fark ettikten sonra bu durumu ele almaya karar verdi. Banka yakın zamanda yıllık toplantısı gerçekleştirdi ve Southland Times gibi kaynaklara göre bu toplantıda konuşulan konular arasında dijital paralar ve Blockchain de vardı.

Banka yetkilileri kripto paralara hala şüpheci bir tavırla yaklaşıyorlar ancak Blockchain’in faydalarını kesinlikle kabullenmiş durumdalar. Bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Shaun Drylie konu hakkında şu yorumu yaptı:

“Blockchain teknolojisinin gerçekten kullanışlı olduğunu düşünüyoruz ki zaten genel kanı da bu yönde. Kripto paralar konusunda ise tam emin değiliz. Zaten piyasadaki fiyatların ne kadar değişken olduğuna bakarsak piyasanın da daha tam emin olmadığını görebiliriz.”

Ancak Drylie’nin yorumları tamamen olumsuz yönde algılanmamalı. Banka şu an için her ne kadar kripto paralara şüpheci yaklaşıyor olsa da bu durum zaman içerisinde değişebilir:

“Kripto paraları yakından takip etmeye devam ediyoruz ama uzun vadede işler nasıl değişecek bilemiyoruz.”

Herkes İçin Bankacılık

Bankanın amaçlarından biri Blockchain teknolojisini kullanarak hem mevcut müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunmak hem de potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek. Bankadaki yetkililer bankanın şubelerine erişimi olmayan, şubelere gidemeyen müşteriler için de kapsamlı hizmetler sunmak istiyorlar.

Finansal erişilebilirlik konusu aslında Blockchain teknolojisinin en çok potansiyele sahip olduğu alanlardan biri. Blockchain teknolojisi sayesinde bankaya erişimi olmayan, ekonomik destek alamayan kişiler çok daha rahat bir şekilde kredi başvurusunda bulunabilir.

Kredi başvurusunda bulunan kişinin tüm bilgileri Blockchain teknolojisi sayesinde depolanabilir ve kolaylıkla erişilebilir hale getirilebilir. Böylece çeşitli evraklarla, kağıtlarla kredi başvurusunda bulunmak mazide kalır. SBS Bank’in kredi onaylarında da yüzde 11’lik bir artış yaşandığını düşünürsek bankanın Blockchain teknolojisinden epey faydalanabileceğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment