Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Bankalardan HSBC Kripto Paraları ‘Temkinli’ Şekilde İnceliyor

Dünya genelindeki bankaların kripto para sektörüne birbirinden farklı yaklaşımları olabiliyor. Bazı bankalar kripto para sektöründeki şirketlere çeşitli zorluklar çıkarırken bazıları ise bu sektördeki şirketlerle ortaklık kuruyor. Dünyanın en büyük bankalarından olan HSBC de kripto para sektörüyle ilgili yeni bir açıklama yaptı ve bu sektöre “temkinli” yaklaştığını belirtti.

HSBC’nin üst düzey yetkililerinden olan Josh Bottomley Forbes’a bir röportaj verdi ve bankanın kripto para sektörünü “temkinli şekilde incelediğini” söyledi. Bottomley:

“Elinizdeki token veya para birimi belli başlı bir amaç için kullanılabiliyor ve belli bir ihtiyacı karşılayabiliyor.”

Bottomley HSBC’nin şu anda kripto paraları incelediğini ancak henüz sektöre giriş yapmayı ciddi ciddi düşünmediğini de söyledi. HSBC’nin şu an için kripto paralara yatırım yapmakla “ilgilenmediğini”, bu durumun zaman içerisinde “değişebileceğini” söyleyen Bottomley şöyle ekledi:

“Farklı türlerdeki varlıkları kullanmadan önce o varlığın fiyatında çok ciddi oynaklıklar yaşanıyor mu ona bakıyoruz. (Eğer varlığın fiyatı çok değişkense) müşterilerimizin büyük çoğunluğu o varlığı yatırım ya da birikim yapmak için kullanmamayı tercih ediyor.”

HSBC’nin sözcülüğünü yapan Bottomley ayrıca şirketin şu an için hiçbir şekilde kripto para ticareti yapmadığını ve kripto para üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmediğini de vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment