Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com’dan Kripto Parayla Kredi Çekilebiliyor

Dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden Blockchain.com, kripto parayla kredi vermeye başladı. Şirketin Borrow adı altında sunduğu bu yeni hizmet şimdiden büyük ilgi görüyor.

Kredi Hizmeti

Kripto parayla kredi veren kurumların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Bunun başlıca sebebi kripto para dünyasındaki kredi pazarının hızlı bir şekilde büyüyor olması. Güncel verilere göre bu pazarın toplam değerinin 5 milyar doları aştığı düşünülüyor.

Sektörün en büyük isimlerinden biri olan Blockchain.com da bu pazara giriş yaptı ve kripto parayla kredi vermeye başladı. Blockchain.com kullanıcıları cüzdanlarında tuttukları Bitcoin miktarına göre USD Digital adlı sabitkoin (stablecoin) ile kredi alabilecekler.

Blockchain.com ekibi tarafından yapılan açıklamalara göre USD Digital şu anda piyasadaki pek çok sabitkoinle aynı işleyişe sahip. Hatta bu koinin aynı Paxos Standard (PAX) gibi kullanıldığını söyleyebiliriz.

Bir Kaçış Yolu

Blockchain.com kullanıcıları şu an için kredi çekerken sadece cüzdanlarındaki Bitcoin’i kullanabiliyorlar. Ancak şirket zaman içerisinde daha farklı koinleri de desteklemeyi planlıyor. Blockchain.com cüzdanında Ether, Bitcoin Cash ve Stellar (XLM) kullanıldığını düşünürsek yeni eklenecek koinin bunlardan biri olması epey muhtemel.

Şirket yönetimi bu yeni projeden epey ümitli gibiler. Blockchain.com yöneticilerinden Xen Baynham-Herd, özellikle küresel piyasalar bu durumdayken kripto parayla kredi çeken insanların sayısında bir artış bekliyor:

Küresel piyasaların hali ortada. İnsanlar geleneksel finans sisteminden kaçmak, şu ana kadar kullandıklarından daha farklı bir para kullanmak istiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment