Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com, Three Arrows Capital Yüzünden 270 Milyon Dolar Zararda

Kripto para borsalarından Blockchain.com, Three Arrows Capital’a verdiği borçlar yüzünden 270 milyon dolar zarar içinde.

Blockchain.com’un CEO’su Peter Smith tarafından şirketin hissedarlarıyla paylaşılan bilgilere göre Three Arrows Capital’a kripto para ve dolar cinsinden verdikleri borçlar sebebiyle 270 milyon dolarlık bir zararla karşı karşıyalar.

Bundan yalnızca birkaç ay öncesine kadar milyarlarca dolar değerinde varlık yöneten Three Arrows Capital, piyasada yaşanan dalgalanmalar sonrasında borçlarını ödeyemez duruma geldi. Three Arrows Capital için bu nedenle Virgin Adaları’nda tasfiye emri verildi.

Blockchain.com ile Three Arrows Capital arasındaki iş birliği dört yıl öncesine kadar uzanıyor. Smith’in açıklamalarına göre Three Arrows Capital bu süreç boyunca Blockchain.com’dan 700 milyon dolardan fazla değerde borç aldı ve bu borcunu geri ödedi.

Blockchain.com, Three Arrows Capital’ın tasfiye sürecine girmesi için mücadele eden şirketler arasında yer alıyor. Bloomberg News’ün haberine göre Smith, Three Arrows Capital’ın “kripto sektörünü dolandırdığını” ve şirket karşısında hukuki yollara başvuracaklarını söylüyor.

2011 yılında kurulan ve kripto sektörünün en uzun soluklu girişimlerinden biri olan Blockchain.co 270 milyon dolarlık zarara rağmen maddi açıdan zor durumda gözükmüyor. Smith’in açıklamalarına göre bu zarar, Blockchain.com müşterilerini etkilemeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!