Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Alt Kurumu, İspanya’dan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı Lisansı Aldı

Binance borsası, gelişen kripto para ekosistemi içinde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre Binance alt kurumu olan Moon Tech Spain, İspanya Merkez Bankası’ndan sanal varlık hizmet sağlayıcısı olmak için onay aldı.

Alınan bu onay, Binance‘in İspanya Merkez Bankası‘nın hali hazırdaki kara para aklama (AML ve CTF) kurallarına uygun olarak kripto para ticareti ve saklama hizmeti sunmasına olanak sağlayacak. Binance’in yan kuruluşu olarak görev alan Moon Tech Spain, bir süredir İspanya üzerinde bu ticaret lisansını almak için girişimlerde bulunuyordu.

Binance CEO’su CZ konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsenmesi için gerekli düzenlemeler şart. Platformumuzun sektördeki en en güvenilir marka olmasını sağlamak için uyumluluğa önemli ölçüde yatırım yapıyoruz. Moon Tech’in İspanya’ya üzerinde aldığı lisans, ekiplerimizin kullanıcı güvenliğini her şeyin üstünde tutan bir platform sağlama konusundaki sıkı çalışmasının bir göstergesidir.

Binance İspanya Direktörü Quim Giralt yaptığı açıklamada İspanyol pazarı için işe alım yapacaklarını duyurdu:

Bu lisans anlaşmasının ardından, hizmetlerimizi herkes için daha erişilebilir hale getirmek adına İspanya’daki ekibimizi ve operasyonlarımızı önemli ölçüde genişleteceğiz. Önümüzdeki yıllarda İspanya pazarına hizmet etmek ve kripto ekosisteminin büyümesine yardımcı olmak için yerel yetenekleri işe alacağız.

Ayrıca Binance, geçtiğimiz mayıs ayında Fransa‘dan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı lisansı aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!