Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Girişimlerine Yapılan Yatırımlar Azalırken, Avrupa Öne Çıktı

Blockchain girişimlerine ikinci çeyrek boyunca global ölçekte yapılan yatırımlar azalsa da, Avrupa’daki girişimlere daha çok ilgi gösterilmeye başladı.

The Block Research tarafından paylaşılan bilgilere göre blockchain girişimleri, bu yılın ilk çeyreğinde global çapta toplamda 12,5 milyar dolar fonlama aldı. Ancak bu sayı yılın ikinci çeyreğinde 9,8 milyar dolara geriledi.

Buna karşın, Avrupa’daki blockchain start-uplarının aldığı toplam yatırım miktarı, bir önceki çeyreğe kıyasla %25 oranında artış gösterdi.

Avrupa merkezlı blockchain girişimlerine en çok ilgi gösteren yatırımcılar arasında Animoca Brands, Coinbase Ventures, GSR, Polygon Studios ve Jump Capital gibi isimler yer alıyor.

Blockchain girişimlerine ilginin arttığı diğer tek bölge, çeyrek boyunca %189’luk bir büyümenin kaydedildiği Afrika oldu. Asya’daki ve ABD’deki girişimlerin aldığı yatırım miktarında ise sırasıyla %43,4 ve %23,8 oranlarında düşüş yaşandı.

Alınan yatırımların toplam miktarına bakıldığında Avrupa hala Kuzey Amerika’nın gerisinde kalıyor. Kuzey Amerikalı girişimciler çeyrek genelinde 5,4 milyar dolar yatırım alırken, bu sayı Avrupalı girişimler için 1,8 milyar dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!