Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vauld’un Singapur Mahkemesine Yaptığı Moratoryum Başvurusu Olumlu Sonuçlandı: 3 ay kazandı

Singapurda faaliyet gösteren kripto para borsası Vauld’un moratoryum başvurusu olumlu sonuçlandı. Artık şirketin seçeneklerini değerlendirmesi için üç ayı bulunuyor. 

Bloomberg’in 1 Ağustos tarihli haberine göre, Singapur Yüksek Mahkemesi 7 Temmuz tarihinde moratoryum (mahkemenin borçlunun yeterli süre verilirse borçlarını ödeyebileceğine inanması halinde verdiği, belirli bir süre boyunca alacaklılarının borçluya karşı yasal süreçler başlatamamasını sağladığı zaman) için mahkemeye başvuran Vauld’un talebini değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda mahkeme, Vauld’a rakibi onu satın alma aşamasındayken 3 aylık bir nefeslenme imkanı verildi.

Mahkeme yargıcı Aedit Abdullah, Vauld’un asıl talebi olan altı aylık moratoryumu, fazla uzun olması nedeniyle yeterince denetlenemeyeceğinden endişelendiğini öne sürerek reddetti ve şirketi 7 Kasım’a kadar alacaklılarından uzak tutma sözü verdi. Bu süre zarfında toplamda 402 milyon dolar alacağa sahip 147.000 alacaklının, Vauld aleyhine yasal işlem yapamayacağı belirtildi.

Verilen bilgilere göre, Vauld’tan bir alacaklılar komitesi kurmasını isteyen yargıç, iki hafta içinde nakit akışı ve alacaklıların varlık değerlendirmesine dair raporları sekiz hafta içerisinde de hesap yönetimine dair raporların bu komiteye sunulmasına karar verdi. Mahkemenin Vauld’a yaptığı, müşterilerin belirlenen minimum tutarda para çekilmesine izin verilmesi önerisini şirket, dikkate alacağını ifade etti.

Moratoryum başvurusunun sorunsuz geçişindeki bir diğer neden ise bir diğer kripto para borsası olan Nexo’nun Vauld’u alma planıydı. Vauld’un moratoryum başvurusuna 147.000 alacaklıdan 2.910‘u cevap verdi ve 2.280’i (yaklaşık %78) moratoryumu desteklediğini belirtti.

Londra merkezli Nexo ise hala Vauld üzerinde satın alma incelemesi yapıyor. Nexo’nun incelemelerini bitirmek ve satın alıp almamaya karar vermek için 5 Eylül’e kadar daha zamanı olduğu biliniyor. Vauld, Nexo ile satın alma anlaşmasını olumlu sonuçlandıramazsa bu süre zarfında diğer seçenekleri de değerlendirebilecek.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!