Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nexo, Para Çekme İşlemlerini Durduran Vauld’u Satın Alma Sürecini Başlattı

Kripto kredi platformu Nexo, rakibi Vauld’u satın almak için bir ön sözleşme imzaladı. Nexo’nun hedefinin, Vauld’u tamamınen satın almak olduğu belirtiliyor.

The Block’un haberine göre, kripto kredi platformu Nexo, rakibi Vauld’un pazartesi günü aniden para çekme işlemlerini durdurmasının ve yeniden yapılandırma planlarını ortaya çıkarmasının ardından onları satın almak için harekete geçti. 

 

5 Temmuz tarihinde haberi, özel olarak The Block ekibiyle paylaşan Nexo, Singapur merkezli borsanın tamamını satın alma planıyla yola çıktıklarını belirtti. Nexo, Vauld’la bildirge niteliğinde bir ön sözleşme imzaladı.

Açıklamalara göre ön sözleşme, Londra merkezli kreditör Nexo’ya, Vauld’un mali yapısıyla ilgili durum tespiti yapabilmesi için 60 günlük bir keşif süresi tanıyor. 

Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, “Şirketin mali durumunu anlayabilmemiz için muhasebe kayıtlarına bakmamız gerekiyor bu biraz zaman alacak ancak ön sözleşmenin bize sağladığı haklar sayesinde kayıtlara bakabilen tek şirket biziz.” diyerek avantajlı konumlarını vurguladı.

Trenchev, The.Block’a verdiği röportajında:

Şirketi mali olarak yeniden canlandırabilir miyiz bilmiyoruz. Eğer Vauld’un uzun vadeli olarak stake ettiği kaynakları varsa onları satıp likiditasyon sağlayabilir Vauld’u Nexo çatısı altında çalışan bir şirkete çevirebiliriz. Hindistan ve Güney Asya bizim için önemli pazarlar Vauld ile onlara ulaşabiliriz.

dedi.

Vauld CEO’su Darshan Bathija ise satın alma talebine oldukça sıcak bakıyor. Bathija süreç hakkında, “Nexo çatısı altında hissedarlarımızın ve müşterilerimizin kayıplarını telafi etmek için gerekli güce ulaşabiliriz.” yorumunda bulundu.

Habere göre satın alma süreci boyunca Vauld’un, para çekme ve tüm operasyonel işlemlerinin, satın alma süreci boyunca da donuk kalacağı bilgisine yer verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!