Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hükümeti Kripto Para Haberleri Yapan Siteyi Engelledi

Geçtiğimiz hafta, Rusya’da kripto paralar hakkında yayın yapan bir online haber sitesi rus kullanıcılarına tamamen kapatıldı. 

Hızla gelişen kripto ekosistemi beraberinde haber kanallarını da getiriyor. Fakat özellikle Rusya gibi ülkelerde bu çoğu zaman hoş karşılanmıyor. Geçtiğimiz hafta Rusya Federal İletişim, Bilgi Teknolojisi ve Kitle İletişim Denetleme Servisi (RKN) tarafından yapılan açıklamada, kripto paralar ile ilgili haber yapan Bits.media‘nın web sitesini Rus kullanıcılar için engellendiği duyurdu.

Gerekçe olarak web sitesinin içeriklerinin, kullanıcıları kara para aklamaya teşvik ettiği öne sürüldü.

Bits.media, geçmişte benzer bir davayı kazandığı için mahkemenin kararına itiraz etmeyi planlıyor. Ocak 2015’te Rus internet düzenleyicileri, Sverdov bölgesindeki Nevyansk Şehir Mahkemesi’nin kararına atıfta bulunarak web sitesini engelledi. Yedi web sitesi kısıtlandı, bunlardan biri de Bits.media’idi. Ancak karar o yıl içinde bozuldu ve siteler tekrardan aktif hale geldi.

Bits.media kurucusu Ivan Tikhonov, belirtilen karara itiraz etmeyi planladığını şu cümlelerle açıkladı:

“Davanın ilgili tarafı biziz, ancak kimse bizi davadan haberdar etmedi. Saratov savcılığının sorguladığı haber içeriklerini kaldırma fırsatımız olmadı. Karara kesinlikle katılmıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!