Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık, DeFi Faaliyetlerinin Vergilendirilmesi Konusunda Görüş İstiyor

Birleşik Krallık hükümeti, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kripto varlık kredilerinin ve staking faaliyetlerinin vergilendirilmesi konusunda görüş istiyor.

Hükümetin resmi web sitesi üzerinden 5 Temmuz tarihinde yapılan kanıt çağrısına göre Birleşik Krallık, teknoloji ve finansal hizmet şirketleri dahil olmak üzere DeFi faaliyetlerinde bulunan yatırımcılardan, profesyonellerden ve şirketlerden, kripto varlık kredilerinin ve staking faaliyetlerinin vergilendirilmesi konusunda bilgi talep ediyor.

Yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Hükümet, özellikle, bu faaliyette bulunan vergi mükellefleri için idari yüklerin ve maliyetlerin azaltılıp azaltılamayacağını ve vergi muamelesinin, ilgili işlemlerin altında yatan ekonomi ile daha uyumlu hale getirilip getirilemeyeceğini tespit etmekle ilgilenmektedir.

Nisan ayında Birleşik Krallık finansal hizmetler sektöründeki paydaşlar için DeFi kredilerinin ve staking faaliyetlerinin vergilendirilmesi hakkında dile getirilen endişeleri dikkate alma ve uygunluğunu inceleme amacıyla bir önlem paketi açıklayan hükümet, kanıt çağrısının bu önlem paketini bilgilendirme kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamaya göre hükümet, bilgi sunmak isteyenlere 5 Temmuz‘dan 31 Ağustos tarihine kadar 8 haftalık bir süre tanıyacak. Kanıt çağrısına katılmak isteyenler açıklamada bulunan sorulara yanıt vererek belirtilen mail adresine bu tarihler arasında gönderebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!