Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Portföy Yönetim Şirketi DAIM: Stablecoinlerde Fırtınalı Havanın Geçmesini Bekleyen Milyarlarca Dolar Bulunuyor

Ünlü kripto portföy yönetim şirketi DAIM (Digital Asset Investment Management), stablecoinlerde fırtınalı havanın geçmesini bekleyen milyarlarca dolar olduğunu söylüyor.

DAIM, 1 Temmuz Cuma günü yayınladığı blog yazısında, sermayenin kaçtığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve stablecoinlerde “fırtınalı havanın geçmesini bekleyen” milyarlar olduğunu ifade etti.

Şirket, cuma günü yayınladığı yazısında, değişken ve volatil piyasa koşullarında yüksek kaldıraç kullanan birçok borçlu ve borç veren firmaların mali zorluklar yaşadığını, bazılarının tasfiye edildiğini belirtti.

Ayrıca DAIM; 3AC, Celsius ve BlockFi gibi sektördeki devlerin tasfiyesinin ardından piyasaya hakim olan panikle beraber 17.000 doları test edildiğini vurguladı. Yönetim yaşananların Bitcoin’de büyük kayıplara ve acıya yol açtığını kabul etse de, Bitcoin’de büyük kayıpların beraberinde büyük kazançlar getirdiğinin altını çizdi.

DAIM, uzmanların sermayenin kaçtığına dair verdikleri abartılı haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. Stablecoinlerde fırtınanın geçmesini bekleyen sermayenin hiç de az olmadığına dikkat çeken şirket şu ifadelere yer verdi:

Nisan 2020’den bu yana en büyük 4 stablecoin’in (USDT, USDC, BUSD ve DAI) piyasa değeri 20 kat arttı ve toplam piyasa değeri 140 milyar dolara çıktı. Bu da fırtınanın hemen ardından Bitcoin ve altcoinlere dağılacak 140 milyar dolar bulunuyor demektir.

Paylaşılan raporda, krizin ne kadar süreceği hakkında yapılan açıklamalarda ise, Bitcoin’in döngüler halinde hareket ettiği, bugüne kadar tamamlanmış 2 döngü olduğu bilgisine yer verildi. İlk döngünün 405 gün sürdüğünü, ikinci döngünün 363 gün sürdüğünü bu bilgilere göre içinde bulunduğumuz döngünün kasım, aralık aylarında dibi göreceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

Raporda son olarak DAIM yöneticilerinin, balinaları yakından izlediklerine yer verildi. Ayrıca DAIM, geçtiğimiz hafta yaptıkları canlı yayında balinaların alımlarını hızlandırdığını ve fiyat ayrımı gözetmediğini gözlemlediklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!