Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Honduras “Bitcoin Vadisi” Projesini Tanıttı: Bitcoin Yasal Para Birimi Olarak İşlem Görecek

Honduras, geçen hafta Bitcoin Vadisi adlı projesini tanıttı. Dünyanın dört bir yanından kripto para yatırımcılarını ve turistlerini çekmeyi amaçlayan bu proje sayesinde, belirlenen bölgede Bitcoin yasal para olarak kabul edildi.

Geçen sene Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden El Salvador‘un sınır komşusu Honduras, daha fazla turist ve yatırımcı çekmek amacıyla Santa Lucia adlı kasabasında Bitcoin’i yasal para ilan etti. Honduras’ın başkentinden kısa bir araç mesafesiyle ulaşılabilen Santa Lucia, “Bitcoin Vadisi” ismiyle turizm bakanlığı tarafından tanıtıldı.

Reuters tarafından detayları açıklanan haberde, Honduras’ın bu küçük kasabasında 60’dan fazla yerel işletmenin turizm kazancını arttırmak için Dolar ve Honduras Lempirası’nın yanı sıra Bitcoin de kabul edileceği belirtildi. Bitcoin Vadisi programı, Santa Lucia belediye yönetimi tarafından Blockchain Honduras ve kripto para borsası Coincaex işbirliği içinde oluşturuldu.

Ayrıca yerel öğrenciler ve iş adamları, Bitcoin ile ilgili teknolojiler üzerine bir aylık bir kursa kayıt olma fırsatına sahip olacaklar. Saint Lucia topluluğuna bu kurslar sayesinde, kripto para biriminin nasıl kullanılacağı, bunların bölgesel şirketlerde nasıl uygulanacağı ve kripto turizminin nasıl geliştirileceği konusunda eğitimler verilecek.

Yapılan açıklamalara göre, müşteriler direkt olarak satıcılara Bitcoin gönderemeyecek. Müşterilerin öncelikle almak istedikleri ürüne karşılık gelen değerdeki Bitcoin’i Coincaex borsasına transfer etmeleri gerekiyor. Hemen ardından borsa, fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan kayıpları önlemek amaçlı gönderilen Bitcoin’in karşılığında satıcılara Lempiras cinsinden ödemelerini gerçekleştirecek.

Santa Lucia Teknoloji Üniversitesi’nden Profesör Ruben Carbajal Velazquez konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

COVID-19 salgınından ciddi bir darbe aldıktan sonra, yerel işletme sahipleri Bitcoin Vadisi’nin tropikal kıyı şeridi ülkesinde turizm harcamalarını canlandırabileceğini umuyoruz. Dünya çapında ekonomik takip olanağı sağlayan Macrotrends’in verilerine göre Honduras, 2020’de %66’dan fazla düşüşle 189 milyon dolarlık turizm pazar payına geriledi. Bitcoin atılımıyla birlikte eski günlerde ki gibi canlı ve güçlü bir ekonomiye sahip olacağımızı düşünüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!