Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Socios’dan Barcelona Hamlesi: Chiliz (CHZ) Yüzde 20 Yükseldi

Fan token platformu Socios, dünyanın en büyük futbol kulüplerinden Barcelona’nın metaverse, NFT ve web3 girişimlerini hızlandırmak amacıyla Barca Studios’un 100 milyon euroluk kısmını satın aldığını duyurdu.

Chiliz’in (CHZ) sahibi olduğu Socios 1 Ağustos tarihinde resmi medium hesabından yaptığı açıklamada, Barcelona’nın yan kuruluşu olan Barca Studios’un %24,5’lik kısmını 100 milyon euroya satın aldığını söyledi.

Kulübün NFT ve metaverse projelerine önderlik eden Barca Studios, aynı zamanda kulübün küresel hayran kitlesiyle etkileşim kurmasına yardımcı oluyor. Ortaklık sayesinde kulüp, taraftarına dijital ürünler sunmayı ve uzun vadeli sürdürülebilir gelir oluşturmayı planlıyor.

2020 yılının şubat ayında Barcelona’ya fan token çıkaran Socios, o dönemden beri toplamda 3 milyona yakın BAR token piyasaya sürdü. BAR token yazım esnasında 6,8 dolardan işlem görüyor ve market değeri 30 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor.

2 yıl önce Socios ile kurulan ortaklık sayesinde Barcelona, taraftarlarına özel ödüller sunabiliyor. Bu ödüllerden bazıları: VIP biletler, dijital ve fiziksel ödüller, futbol kulübünün stadyumunda fotoğraf çekimi olarak yer alıyor.

Socios.com’un blockchain ve teknoloji sağlayıcısı Chiliz’in yerel token’ı CHZ, haberle birlikte %20’lik bir artış yaşadı ve yazım esnasında 0,15 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!