Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Açıkladı: Ayrık defter manipülasyon demektir

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), piyasa güvenliği için en iyi korumanın yüksek likidite olduğunu ifade etti.

Çok uluslu kripto para borsası Binance’in CEO’su CZ, 31 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında operasyonlarını sürdürdükleri bazı ülkelerde regülatörlerin, ülkelerine özel ayrılmış emir defteri istediklerini açıkladı. Regülatörlerin ayrık emir defterini vatandaşlarının tedbiri için istediklerini belirten CZ, ayrık emir defterlerinin sanıldığı kadar güvenli ve masum bir hamle olmayacağını açıkladı. Birleşik emir defterinin tüm likiditeyi bir arada tuttuğunu ifade eden CZ, likidite hakkında:

Yüksek likidite, en iyi piyasa koruma mekanizmasıdır, manipülasyon ve volatiliteye karşı yatırımcıları korur, tasfiyeleri azaltır.

ifadelerine yer verdi.

CEO, Binance’in 180 farklı ülkede operasyonlarına devam ettiğini ve tüm regülatörlerin ayrık emir defteri talep ettiği senaryoda mevcut likiditenin 180 parçaya bölünmesi gerekeceğini ifade etti. Bu durumda zayıflayan piyasanın yerel balinalar tarafında manipüle edilmesinin 180 kat daha kolaylaşacağını ayrıca görece düşük likiditeli defterlerde volatilitenin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Şirket CEO’su ayrık defter durumunda defterler arası fiyat farkının açılacağını, arbitrajörlerin defterler arası fiyat farkından yararlanmak için mal taşıyacağını ancak bunun piyasayı dengeleme konusunda birleşik defter kadar verimli olmayacağının da altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!