Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Çıkan Haberlere Tepki Gösterdi: Daha Fazla Tıklanma İçin

Binance’in CEO’su CZ, CoinDesk ve Finbold gibi büyük haber mecraları tarafından yapılan haberleri bir tweet ile yalanladı.

Bugün çıkan bir takım haberlerde Binance borsasının geçtiğimiz sene KYC‘yi (Müşterilerini Tanı) zorunlu kılmasıyla birlikte büyük oranda kullanıcı kaybettiğine dair verilere yer verildi. Söylentilere göre Binance’in üst düzey görevlilerinden Tigran Gambaryan CoinDesk’e verdiği demeçte, KYC uygulamasına geçildikten sonra Binance’in kullanıcıların %90 kadarını ve milyarlarca dolar değerinde potansiyel geliri kaybettiği iddia edildi.

Bu haberlerden bir tanesini Twitter üzerinde cevaplayan Binance CEO’su, “Tamamen yanlış bir alıntıdır. Rakamlara bakın. Ama gerçek şu ki, bu tür manşetler daha fazla tıklanma alıyor. Üzücü ama gerçek.” ifadelerine yer verdi.

Habere göre, CoinDesk muhabiri tarafından Gambaryan’a yöneltilen soru şöyle: Binance Temmuz 2021’de KYC olmayan hesaplar için 2 Bitcoin olan para çekme limitini 0,06 Bitcoin’e düşürmeye karar verdi. Bu değişiklikten sonra yasa dışı faaliyetlerde kayda değer bir düşüş yaşandı mı?

Gambaryan ise verdiği cevapta, “Sayılara bakarsanız tahmin edilen yasa dışı işlem hareketliliğinde azalma var. Bu noktada Binance devletlere ve yasa oluşturuculara karşı daha temiz bir profil sergiliyor, yaptırımlara karşı önlem almış oluyor ve bizim bu konuda bir şikayetimiz yok. KYC’den sonra bu kullanıcıların %90’ını kaybettik.” ifadelerinde bulundu. Cümlenin giriş ve gelişme kısmını göz önünde bulundurduğumuzda söz konusu %90’lık kaybın, yasa dışı faaliyetlerin azalması anlamına geldiği bariz bir şekilde görülebilir.

CZ ise bu röportajdan çıkartılan başlığın “Binance KYC uygulamasından sonra kullanıcılarının %90’ını kaybetti” şeklinde lanse edilmiş olmasına tepki gösterdi ve haber başlığının daha fazla kişi tarafından okunması için böyle yazıldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!