Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Yanıltıcı Kripto Para Reklamlarına Yeni Önlemler

Yaptığı basın açıklamasında İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), yanıltıcı kripto varlık reklamları ile mücadele için sıkı kurallar belirlediğini ifade etti.

The Block’un 31 Temmuz tarihinde yayınladığı haberine göre, İngiliz mali düzenleyici kurum FCA yaptığı basın açıklamasında, yüksek riskli yatırım ürünleri ile ilgili yanıltıcı reklamlarla mücadele konusunda çok sıkı kurallar belirlediklerini ifade etti.

Ocak ayında İngiliz Hükümeti kripto reklamcılığı ile ilgili kuralları sıkılaştırma ve kripto reklamlarını FCA regülasyonu kapsamına alma planlarını duyurmasının ardından FCA, basın açıklamasında tam yetki için mevzuatın onaylanmasını beklediğini açıkladı ve:

Kripto varlıklar için uygulanacak kuralların diğer yüksek riskli varlıklarla benzerlik göstermesi muhtemeldir. Kripto hala yüksek risk taşıyor bu yüzden insanlar kripto varlıklara yatırım yaptığında tüm paralarını kaybetmeye hazır olmak zorunda olduklarını bilmeli.

ifadelerine yer verdi.

Yeni kurallarla beraber “Bir arkadaşına tavsiye et” gibi yatırım teşvikleri içeren promosyonların yasaklanacağı ve firmaların daha belirgin risk uyarıları kullanmaları gerekeceği belirtildi.

FCA piyasalar direktörü Sarah Pritchard, FCA tarafından hazırlanan yeni risk uyarılarının rahat anlaşılabilmesi için basitleştirildiğini ancak firmalara büyük rol düştüğünü belirtti. Pritchard piyasada risk uyarılarına yer vermeyen, yanıltıcı uyarılarda bulunan veya satılan ürün hakkında eksik veya yanıltıcı bilgi veren platformlara karşı harekete geçileceğini de belirtti.

FCA dünyanın en sert ve güvenli sermaye piyasası regülatörlerinden biri olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!