Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Yeni Bir Çiftlik Bank Vakası Mı Yaşanıyor? Minex Partner Kullanıcıları Paralarını Çekemedikleri İçin Savcılığa Başvurdu

Yüzlerce kullanıcı dünya çapında hizmet veren Minex Partner uygulamasından para çekme ve işlem yapma sıkıntısı yaşadıklarını belirterek savcılık ve CİMER’e şikayette bulundu.

Bulut madenciliği üzerine faaliyet yürüten kripto para platformu Minex Partner’e yüksek kazanç umuduyla yatırım yapan çok sayıda kişi, yatırdıkları paraları çekemeyince savcılığa ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet yağdırdı. Son haftalarda gelen yoğun şikayetler üzerine kolay para vadeden sistemin “patladığı” iddia edildi. Kullanıcılar, hesaplarındaki bakiyeleri görebilmelerine rağmen bir süredir para çekme işlemi gerçekleştiremediklerini öne sürüyorlar.

4 yıl önce kurulan İsviçre merkezli kripto para platformunun kurucusu İsmail Hassan (32) adlı şahıs olarak biliniyor. Kurucu şahıs tarafından herhangi bir açıklama gelmedi ve kendisinin şuan nerede olduğu bilinmiyor.

Başlarda paralarını çekerek yüksek karlar elde eden yatırımcılar 24 Haziran 2022 günü itibariyle hesaplarındaki paralara erişememeye başladı. Savcılığa başvuran yatırımcılar, “Fenomenlere inandık paramızı yatırdık. Şimdi bırakın karı ana paramızı bile geri alamıyoruz. Minex Partner’in mobil uygulamasından paramızı görebiliyoruz ama işlem yapmaya çalıştığımızda bir sonuç alamıyoruz. Paramızın bize iade edilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplamda 5 binden fazla mağdur sosyal medyada örgülendi ve 88 kişi savcılığa başvuruda bulundu. Ayrıca 250 kişi ise CİMER’e direkt olarak şikayette bulundu. 4 ülkede faaliyet gösteren bu oluşumun toplamda kaç milyarlık bir vurgun yaptığı ve kaç kişiyi mağdur ettiği halen daha tam olarak bilinmiyor. Türkiye’de, bu uygulamaya tek seferde en çok yatırım yapan hesaplardan birinin 350 bin dolarlık sermayeyi sisteme dahil ettiği kayatılara geçen veriler arasında.

Ayrıca konuyla ilgili şikayetvar.com üzerinde şimdiden birçok başlık açılmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!