Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Hakkında 2019 İçin 5 Tahmin

2019’a doğru yaklaştıkça, yatırımcılar, uzmanlar ve teknoloji meraklıları yeni yıl için tahminlere başlıyor. Yeni yıl, birçok teknolojide olduğu gibi blockchain için de yeni atılımların ve büyük gelişmelerin olacağı bir yıl olarak bekleniyor.

2018 blockchain teknolojisi için önemli bir yıl olmuşken, şimdi yeni yıl ile birlikte gözler 2019’a çevrildi.

İşte 2019 yılında olması blockchain hakkında muhtemel 5 tahmin:

1- Blockchain Teknolojisi İçin Yeni Kullanım Alanları Doğacak

Günümüzde blockchain teknolojisi ile birçok soruna çözüm bulmak için çalışmalar yapılıyor. Uzmanların 2019’da alternatif teknolojileri blockchain ile deneyeceği ve birçok alanda blockchain ile yeni çözümler geliştireceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl blockchain ile sağlık, yönetim, finans, tarım gibi birçok konuda proje gerçekleştirilmişti. Bu sektörlerin daha da artacağı ve 2019 sonunda yeni alanların neredeyse iki katına çıkacağı belirtiliyor.

2- Blockchain Teknolojisi IOT İle Güçlü Bir Şekilde Bağlantı Kuracak

IoT cihazları bir süredir önde gelen teknolojilerden bir. Son yıllarda Iot teknolojisine bireysel talep oldukça fazla. Bununla birlikte, bu teknolojinin blockchain teknolojisi ile doğrudan bir araya geldiği ve günlük hayatımızda rahatça kullanabildiğimizi düşünsenize.

Bu sayede şirketler geleceğe yönelik girişimler yapabilecek ve gelir akışlarının yanı sıra tamamen yeni iş modelleri yaratabilecekler. Bu entegre işlemleriyle tamamen yeni pazarların ortaya çıkması bekleniyor. Şirketler IoT’daki yatırımlarından çok daha fazla değer elde edebilecek ve daha geniş çapta benimseme sağlayacak.

3- Blockchain Teknolojisi Daha Fazla Ön Planda Olacak

Birçok insan için blockchain ve kripto paralar birbirine bağlı olarak görülüyor. Blockchain kripto paraları desteklemek için yaratıldığı ve kripto paraların da blockchaine bağlı olmadan çalışmadığı doğru olsa da, aslında blockchain teknolojisi tamamen kripto paralar ile ilgili olmayan kullanım alanlarına sahip.

Kripto paralara hizmet etmek için yaratılan blockchain her geçen gün ortaya çıkan yeni kullanım alanlarıyla kendini ortaya bağımsız olarak çıkarmayı başardı. Bugün, Bitcoin gibi kripto para birimleri blockchain’in mevcut ve gelecekteki uygulamalarından sadece bir tanesi.

4- Blockchain Uzmanlarına Yüksek Talep

Blockchain teknolojisi ismi şirketlerin nihayet korkularını aşmaları doğrultusunda daha popüler ve yaygın bir şekilde uygulandıkça bu konuda uzman kişilere daha fazla ihtiyaç olacaktır. Bu doğrultuda, blockchain uzmanlarına haliyle yüksek talep olacak. Bu teknoloji çoğu işletme tarafından çoğunlukla bilinmeyeceğinden uzmanlara talep freelance eleman arama web sitelerinde görülebilir. Bu yeni teknolojinin yeteneklerine sahip daha fazla insan gerekli olduğu için üniversiteler bu konuda daha fazla çalışmaya başlayacak.

5- Hükümetler Blockchaini Kabul Etmeye Başlayacak

Blockchain Dünya

Bu, muhtemelen yıllarca gelmeyecek bir şey gibi gözükse de, birçok kişi sürecin aslında 2019’da başlayabileceğine inanıyor. Blockchain teknolojisi kullanım alanları bakımından yalnızca bireysel olarak değil, hükümetler için de yararı olacak şekilde kullanım alanlarına sahip. Çoğunlukla devletler eski sistemlerini kullanmak konusunda ısrarcı olsa bile, blockchain ile bunu daha hızlı, daha iyi ve genellikle daha ucuz hale getirebilirler.

Açıkçası devletler tarafından blockchain teknolojisi kullanmak için açık bir potansiyel var, bunun için çok uzun zaman beklememize gerek kalmayacak. Blockchain dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir zamanda elde edilebilen büyük miktarlardaki veriyi tutabildiğinden ve sistem çoğunlukla kırılmaya karşı dayanıklı olduğu için yetkililere cazip görünüyor.

Her geçen gün kendini geliştiren, yenileyen ve daha fazla insanın ilgisini çeken blockchain teknolojisi geleceğin merkezi olmayan otoritede yapılanması için bize yol gösteriyor. Yaptığımız bu tahminlerin 2019 yılında olacağını ön görüyoruz ve umuyoruz. Sizler de yeni yılın blockchain teknolojilerine nasıl yenilikler getireceği hakkında fikir sahibiyseniz, bize yorum yapmayı unutmayın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment