Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bankacılık Devleri, Ticari Finansman Verimliliğini Arttırmak İçin Blockchain Kullanacak!

Ülkenin bankacılık sektörü için öz düzenlemeye sahip bir kurum olarak hizmet veren Çin Bankacılık Birliği (CBA), ticari finansman için yeni bir blockchain tabanlı platformu piyasaya süreceğini duyurdu.

Özellikle ticari finansmanla ilgili işlemlerin verimliliğini arttırmak için tasarlanan platform, ilk olarak birden fazla denemeye tabi tutuldu ve sonunda geçtiğimiz hafta aktif kullanım için piyasaya sürüldü. Bölge içerisinde bir çok önemli banka şimdiden bu blockchain tabanlı uygulamaya kayıt oldu ki bunların arasında HSBC (Çin), Bank of China, China Merchants Bank, Ping An Bank, China Postal Savings Bank gibi önde gelen hem devlete bağlı hem de özel bankalar yer alıyor.

Blockchain platformunu geliştirme tarafında ise Hyperledger konsorsiyumu üyelerinden olan ve temel olarak dağıtık defter teknolojilerine odaklanan Pekin tabanı bir fintech firması PeerSafe yer alıyor. CBA, konu hakkında yaptığı açıklamada daha önceki pilot çalışmaların kredi mektubu ve varlık destekli menkul kıymetler ile gerçekleştirildiğini, bu etkinliklere Çin Endüstri ve Ticari Bankası ile Çin Tüccarlar Bankası’nın katılım gösterdiğini ifade etti.

CBA söz konusu açıklamada Çin’in ticari finansman sektörünü blockchain ile birleştirmenin, farklı bankalarla olan sınır ötesi işlemleri çok daha hızlı, güvenli ve gerçekçi yapacağını vurguladı. Milyar dolarlık bir sektör olan ticari finansman, özellikle blockchain teknolojisi konusunda çok fazla ilerleme kaydediyor ve tedarik zinciri sektörü ile birlikte en çok blockchain kullanımı gören sektörlerin başında geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment